Gradovi i OpćineInfoKultura

1. BICIKLIJADA OPĆINE MARUŠEVEC Na ruti duljine 18,5 kilometara oko 200 biciklista

Biciklijada je bila humanitarnog karaktera, jer će Udruga Gmajna prikupljene donacije darivat župnom Caritasu

Maruševec – Uspješna 1. biciklijada Općine Maruševec!

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna, uspješna 1. biciklijada Općine Maruševec!

Na ruti duljine 18,5 kilometara vozilo se gotovo 200 biciklista s područja Općine Maruševec, ali i biciklisti iz susjednih općina i gradova.

Bicikliralo se kroz naselja Čalinec, Korenjak, Brodarovec, Novaki, Druškovec, Koškovec i Cerje Nebojse, a na nekoliko lokacija sponzori su osigurali okrjepu za sve sudionike biciklijade.

Igralište Gmajna bilo je start i cilj biciklijade, a članovi Udruge Gmajna su po dolasku za bicikliste pripremili besplatni grah.

U 1. biciklijadi Općine Maruševec sudjelovali su načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

–U prvoj godini mandata okupili smo predstavnike i članove organizacija civilnog društva u cilju pojačanja njihovih aktivnosti. Jedan od rezultata je ova 1. biciklijada koja se održavala na području naše općine i to u organizaciji najmlađe udruge koja okuplja velik broj članova – Udruge Gmajna, istaknuo je načelnik Šprem i dodao kako će Općina Maruševec i dalje biti podrška svim udrugama i podupirati njihov rad i djelovanje.

Zamjenik načelnika Mario Klapša naglasio je pak da je sama organizacija biciklijade bila na zavidnom nivou.

-Zadovoljni smo jer je prva biciklijada okupila veći broj zaljubljenika u pedaliranje nego što smo očekivali. Jako smo sretni što su u biciklijadi sudjelovali građani svih dobnih skupina, od školske djece do umirovljenika, pa čak i jedan budući biciklist od 15 mjeseci. Važno je poticati mlade ljude na zdrave stilove života, a vožnja bicikla zasigurno jedan od tih, zbog zdravstvenog, ekološkog, društvenog i drugih aspekata, istaknuo je zamjenik Klapša te dodao kako je biciklijada bila humanitarnog karaktera, jer će Udruga Gmajna prikupljene donacije darivat župnom Caritasu.

Info/Foto: Općina Maruševec

Povezani Članci

Close