InfoNašim krajem

11. SVIBANJSKA NOĆ U Cvetlinu više od 300 izvođača

.. i preko 400 posjetitelja

Cvetlin – Oko 400 posjetitelja u subotu je, 19. svibnja, pratilo glazbenu manifestaciju 11. svibanjska noć koja je i ove godine održana u organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon i pod pokroviteljstvom Općine Bednja.

Sama činjenica da je u programu, koji je trajao dva i pol sata, nastupilo čak 16 KUD-ova i glazbenih sastava s 318 izvođača, potvrđuje da je riječ o jednoj od najvećih glazbenih manifestacija koje se održavaju na području naše općine.

Glazbena večer, održana na prostoru ispred Lovačkog doma u Cvetlinu, počela je pozdravnim riječima predsjednice KUD-a Cvetlinski zvon Marije Kramar.

Ugodno iznenađen velikim brojem sudionika programa i odazivom publike, svima okupljenima pozdravne je riječi uputio

načelnik Općine Bednja Damir Poljak te izrazio zadovoljstvo što se ovakvom manifestacijom Cvetlin potvrđuje kao mjesto na kome izvođači iz prekograničnih mjesta Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske mogu pokazati način na koji njeguju svoje autohtone narodne običaje, plesove i glazbeno stvaralaštvo.

U ime brojnih gostiju – sudionika programa iz prekograničnih mjesta, domaćinima se obratio načelnik Općine Tišina Franc Horvat, a zadovoljstvo nastupom u Cvetlinu izrazio je i Janko Durič, ravnatelj Osnovne škole Tišina, čiji su učenici također nastupili u programu.

Svibanjskoj noći nazočila je i predsjednica Općinskog vijeća dr. Marija Kolačko, zamjenik načelnika Ivica Hrenić, vijećnici Općinskoga vijeća, cvetlinski župnik vlč. Ivan Hruško i dr.

U nastavku su bogat program izveli Tamburaški sastav OŠ Izidora Poljaka Višnjica i PŠ Julijane Erdody Drašković Cvetlin, Plesna grupa djece OŠ Tišina iz Slovenije, KUD Josipa Genca Bednja, KUD Meteor iz Hrašćine pri Trgovišću, KUD Žitni klas iz Benedikta, AKUD Jesenje, KUD iz Austrije, KUD Taščice iz Rača, KUD Vinska trta iz Gederovca, KUD Josipa Jedvaja Vrbno, TZ Goska iz Satahovca, Tamburašice iz Višnjice, KUD iz Mađarske, KUD Vinski bratje iz Tišine i KUD Cvetlinski zvon iz Cvetlina.

Iz kubura su zapucali članovi Prve kubure iz Višnjice.

Nakon glazbenog programa večer je nastavljena druženjem koje je potrajalo do ‘sitnih’ sati.

Izvor: Bednja.hr

Povezani Članci

Close