UdrugeVijesti

111 rekreativaca na tradicionalnom “6. pješačenju na blagdan Sveta tri kralja”

Lančić Knapić – Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić je na blagdan “Sveta tri kralja” održalo svoje šesto tradicionalno pješačenje kojemu se odazvalo 111 rekreativaca iz Varaždina, Ivanca, Lepoglave, Gečkovva, Ivanečkog Vrhovca, Vuglovca, Kneginca, Nedeljanca, Krušljevca, Črešnjeva, Tužnog, Punikvi, Ladanja, Bedenca, Korenice, Kaniže, Jerovca, Lovreča, te domaćih rekreativaca iz Lančića i Knapića.

Ova brojka bila bi vjerojatno mnogo veća da večer prije i u noći sa utorka na srijedu nije padala ledena kiša pa su mnogi najavljeni rekreativci ipak odustali od pješačenja kroz zimsku idilu. Okupljanje je bilo na blagdan Tri kralja ujutro, pred Društvenim domom u Knapiću, a nakon kave i “žestice” za zagrijavanje, pješačilo se rutom Knapić – Pišće – Risje – Žgano vino – Skradnjak – Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila oko 9 kilometara.

Na Žganom vinu, otprilike na pola puta, na već pripremljenom punktu čekala je ‘logistika’ DŠR Lančić Knapić s kuhanim vinom, toplim čajem i domaćim delicijama; suhim kobasicama, prezvuštom, špekom, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i lovačke kobasice – jegera. Odmor je potrajao nešto više od pola sata, a zatim je slijedio povratak drugom stazom preko Skradnjaka do društvenog doma u Knapiću.

dsr-lancic-knapic-pjesacenje-2016-1Pješačenje je sa stankama trajalo oko 3 i pol sata, a po završetku je uslijedio domjenak u Društvenom domu u Knapiću, gdje se za veselu atmosferu pobrinuo popularni glazbeni sastav Faringaši. Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori iz DŠR Lančić Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima mogu proći svi uzrasti, bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Tome je dokaz i interes najveće nacionalne medijske kuće, Hrvatske televizije, koja je ovogodišnje pješačenje popratila i snimila reportažu koja je emitirana u središnjem Dnevniku.

Foto galerija: https://www.facebook.com/dsrlancic.knapic/media_set?set=a.1116624335045200.1073741929.100000929337356&type=3&pnref=story

Povezani Članci

Close