InfoIzdvojenoUdruge

14. MEMORIJAL VUKOVARSKIH BRANITELJA Organizacijski odbor donio program obilježavanja – 24. kolovoza Kamenica i Žarovnica, 25. kolovoza Jerovec

Naredni sastanak, na kojem će se analizirati odrađene zadaće, dogovoren je za kraj lipnja

Ivanec – Pod predsjedanjem Dražena Krtanjeka održana je sjednica Organizacijskog odbora „14. memorijala u spomen na poginule hrvatske branitelje u obrani Vukovara Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića“.

Na sjednici je predložen, a potom i usvojen, program obilježavanja memorijala, koji će se održati u subotu, 24. kolovoza u Kamenici i Žarovnici, te dan kasnije, 25. kolovoza u Jerovcu.

U subotu će se u jutarnjim satima u sklopu obilježavanja dana župe Svetog Bartola odati počast poginulima na spomen obilježju u Kamenici, potom u 14 sati biti održana komemoracija na posljednjim počivalištima Jambora, Kapustića i Vusića u Kamenici, nakon čega će uslijediti tradicionalno druženje organizatora memorijala s obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, gostima i uzvanicima.

Za 17 sati je u planu nogometna utakmica djece na sportskom igralištu u Žarovnici, a svečanost otvaranja memorijalnog malonogometnog turnira započet će u 18 sati, također u Žarovnici, nakon čega slijedi odigravanje utakmica po skupinama.

U nedjelju program u Jerovcu započinje u 17 sati s uvodnim / revijalnim dijelom, nakon čega se igra završnica turnira koja bi trebala potrajati do 21 sat, nakon čega će uslijediti podjela nagrada najboljim timovima i pojedincima, te završno druženje.

Iako od nekih institucija nije dobivena niti približno očekivana i potrebna financijska pomoć, utvrđeno je kako je cjelokupna financijska konstrukcija memorijala zatvorena, a sredstva su nadoknađena zahvaljujući sponozorima i donatorima, te osobnim angažmanom članova organizacijskog odbora.

Naredni sastanak, na kojem će se analizirati odrađene zadaće, dogovoren je za kraj lipnja.

Organizacijski odbor sastavljen od predstavnika obitelji poginulih, UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDRa Ivanec, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec i Udruge Branitelja Hrvatske Lepoglava.

Tags

Povezani Članci

Close