InfoKulturaNašim krajem

15. NOĆ MUZEJA Lepoglava se i ove godine pridružila velikoj manifestaciji – odličan program privukao preko 900 posjetitelja

Posebnu su pažnju posjetitelja privukli uvećana instalacija pribora za izradu čipke – "dedek" od dva metra te licitari neobičajno velikih dimenzija

Lepoglava je i ove godine bio jedan od gradova koji se priključio manifestaciji Noć muzeja, piše Lepoglava.hr

U Lepoglavi se te noći, 31. siječnja mogla razgledati izložba “UNESCO u Lepoglavi” posvećena 10. godišnjici upisa lepoglavske čipke, licitara i tradicije izrade drvenih igračaka na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Izložba je bila postavljena u lepoglavskom Domu kulture u kojem su posjetitelji mogli razgledati izloženu lepoglavsku čipku te tradicijske drvene igračke iz Hrvatskog zagorja i licitare.

Foto: Božidar Breški
Foto: Božidar Breški
Foto: Božidar Breški

Izložba je bila popraćena stručnim radionicama na kojima su se posjetitelji, uz stručno vodstvo, mogli upoznati s načinom izrade lepoglavske čipke, keramike s motivima lepoglavske čipke, licitara i drvenih igračaka te se sami okušati u njihovoj izradi.

U tome su najviše uživali najmlađi posjetitelji – djeca iz dječjih vrtića Lepoglava i Runolist iz Žarovnice.

Posebnu su pažnju posjetitelja privukli uvećana instalacija pribora za izradu čipke – “dedek” od dva metra te licitari neobičajno velikih dimenzija.

Foto: Lepoglava.hr

Članovi KUD-a Lepoglavski pušlek za ovu su prigodu pripravili mlinčani kolač koji su mogli kušati oni koji su u Noći muzeja posjetili lepoglavski Dom kulture, a kojih je prema riječima organizatora bilo oko 900.

Foto: Lepoglava.hr

Tags

Povezani Članci

Close