InfoUdruge

SPELEOLOŠKA ŠKOLA Polaznici na prvoj terenskoj nastavi u špilji Veternica

Ivanec – U organizaciji Speleološke udruge Kraševski zviri započela je 8. ivanečka speleološka škola .

Polaznici škole bili su na prvoj terenskoj nastavi, gdje su se po prvi puta susreli sa uzlovima, klasičnim tehnikama rada s užadi, speleološkom opremom, speleološkim tehnikama penjanja i spuštanja, kretanjem horizontalnim kanalima špilje Veternice u Parku prirode Medvednica, te s njezonom geo i bioraznolikošću.

Osim toga, ‘tečajci’ su se na tereni susreli s obiteljskim načinom hranjenja u prirodi (tradicionalno s poda), ispijanjem vruće cedevite, pijenjem slijevajuće vode sa saljeva, blatom, mogućim opasnostima u planini (poskliznuća) i s još mnogo toga.

Teoretski dio škole, odnosno predavanja, održavat će se četvrtkom s početkom u 18 sati u prostorijama Hrvatskog planinarskog društva Ivančica, u Gajevoj ulici u Ivancu, dok se tereni provode vikendima na različitim lokacijama Ivanščice, Ravne Gore, Medvednice, te na području Korduna i Velike Kapele.

Školovanje se odvija prema programu Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza, a nakon uspješno položenog zaršnog ispita polaznici stječu zvanje Speleološki pripravnik.

Škola će se održavati u vremenskom periodu do 22. travnja.

Foto: Marko Belač, Vinka Dubovečak

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close