IzdvojenoRekreacijaSportUdrugeVijesti

20. FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM HRVATSKE Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina pobjednik, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec druga na natjecanju u Prelogu

Sva nadmetanja odigravala su se u sjedećem položaju kako bi svi natjecatelji imali jednake uvjete za igru

Prelog – U subotu je u organizaciji Društva osoba s invaliditetom Međimurske upanije u Sportsko rekreacijskom centru “DG SPORT” u Prelogu održan 20. Festival sportske rekreacije za osobe s invaliditetom Hrvatske.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije već tradicionalno organizira Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom koji okuplja petnaestak udruga iz cijele Hrvatske, a odazvali su se i gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Festival je otvorila predsjednica Društva Miljenka Radović, a svečanom otvoranju nazočili su i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Po okončanju svečanosti otvaranja uslijedila su sportska nadmetanja u pikadu, nabaci kolut, belotu, visećoj kuglani, bacanju loptice u koš, vožnja u invalidskim kolicima, šahu i stolnom tenisu. Sva nadmetanja odigravala su se u sjedećem položaju kako bi svi natjecatelji imali jednake uvjete za igru.

U pikadu prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Daruvar, drugo mjesto Društvo invalida Varaždin a treće mjesto Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije.

U belotu prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Bjelovar, drugo mjesto osvojila je Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije, a treće mjesto Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak.

U disciplini vožnja u kolicima prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Varaždin, drugo mjesto Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije a treće mjesto Društvo invalida Pula.

U stolnom tenisu prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Varaždin, drugo mjesto Udruga invalida ILO Ivanec, a treće mjesto Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije.

U disciplini bacanje loptice u koš prvo mjesto osvojilo je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, drugo mjesto Društvo invalida Pula a treće mjesto Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije.

U disciplini nabaci kolut prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Varaždin, drugo mjesto Udruga invalida ILO Ivanec, a treće mjesto Udruga invalida Daruvar.

U visećoj kuglani prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Varaždin, drugo mjesto Udruga invalida Bjelovar, a treće mjesto Udruga invalida Daruvar.

U šahu prvo mjesto osvojilo je Društvo invalida Međimurske županije, drugo mjesto Dom za starije i nemoćne Novinščak, a treće mjesto Društvo invalida Varaždin.

Tri najbolje ekipe po disciplinama nagrađene su medaljama.

Za ukupni plasman ekipe zbrajali su se bodovi po disciplinama, a tri najbolje ekipe nagrađene su peharima dok je najbolja ekipa primila i prijelazni pehar.

Prvo mjesto i prijelazni pehar osvojilo je Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, drugo mjesto osvojila je Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec a treće mjesto Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije.

Foto: Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec

 

Tags

Povezani Članci

Close