„26 krunica za 26 godina“ – sjećanje na žrtve Domovinskog rata u subotu u 18 sati u Varaždinu

Varaždin – Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“ i Moto klub 4. gardijska brigada Split organiziraju manifestaciju „26 krunica za 26 godina“ kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Hrvatske, odnosno posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest širi se spoznaja što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima.

Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

Manifestacija se provodi od 20. do 28. travnja 2017. godine širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica će se položiti u Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru.

U Varaždinu će se krunica položiti u subotu, 22. travnja u 18 sati na Križu zahvalnosti kod crkve Svetog Nikole, uz molitvu krunice, paljenje svijeća i služenje Svete mise

U Koprivnici će se krunica položiti u nedjelju, 23. travnja u 10 sati na centralnom spomeniku hrvatskim braniteljima, a tri sata nakon, odnosno u 13 sati i u Bjelovaru, na tamošnjem centralnom spomeniku hrvatskim braniteljima.

Krunice su za posebno ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

Na polaganje krunica pozvani su svi zainteresirani građani koji na ovaj način žele odati počast svima koji su dali živote za Domovinu.

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!