SportVijesti

29. polumaraton Ivan Starek u Zagrebu – osobni rekordi Ivice Plantaka i Ivana Jakopa

Zagreb – Trkači našeg kraja sudjelovali su u nedjelju na 29. Polumaratonu Ivan Starek, koji se trčao oko jezera Jarun u Zagrebu.

Bila je to ujedno završnica Kupa RH u cestovnom trčanju i pojedinačno prvenstvo u polumaratonu. Pobijedili su Danijel Fak (AK Maksimir) Dražena Dinjara (AK Rudolf Perešin) i Zorana Žilić (AK Koprivnica), a kod žena najbolja je bila Matea Matošević (AK Agram) ispred Barbare Belušić (AK Istra) i Nikoline Stepan (AK Svetice). Među 413 polumaratonaca Ivica Plantak iz Trkačkog kluba Ivančica bio je 71. s vremenom 1:28:28, novim osobnim rekordom, a Josip Jakop iz istog kluba bio je 303.

Od članova USR-a Lepoglava oduševio je mladi junior Alen Čretni s 51. mjestom na polumaratonu, osobnim rekordom i brončanom medaljom u kategoriji MU 23 (do 23 godine), njegov klupski kolega Stjepan Keder bio je 117. i također brončani u svojoj kategoriji M50, Stjepan Dubovečak bio je 195., a Valent Dubovečak 212.

Ivan Jakop je na utrci od 5 km, koju su trčali kadeti, juniori i studenti Kineziološkog fakulteta, ostvario šestu pobjedu na isto toliko nastupa u Cestovnom Juniorskom kupu RH za 2015 godinu, te novim osobni rekordom 17:24. Time je osvojio i Cestovni kup i već ranije Planinski kup, koji je završio na Visočici. Nastupio je na Balkanskom prvenstvu za Planinsku reprezentaciju RH, koja je bila pozvana i na Svjetsko u Veliku Britaniju, ali se odustalo zbog nedostatka financijskih sredstava.

eivanec/jj

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close