IzdvojenoRekreacijaUdrugeVijesti

37. PAPUČKI JAGLACI Tradicionalna planinarska manifestacija okupila oko 3000 planinara i ljubitelja prirode – evo što su naši tamo radili

Uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova lijepe naše, došli su brojni članovi iz društava iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine te Slovenije

VELIKA – U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „Sokolovac“ Požega više od 3000 planinara, izviđača i zaljubljenika u prirodu okupilo se na 37. Papučkim jaglacima u Velikoj.

Uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova Hrvatske, došli su brojni članovi iz društava iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine te Slovenije.

Svi oni okupili su se ispred Planinarskog doma “Lapjak”, odakle su krenuli na višesatno uživanje u prirodi kroz pet staza, a za sigurnost i pomoć na usluzi su bili planinarski vodiči, rendžeri Parka prirode Papuk te članovi požeške stanice HGSS-a s kolegama iz drugih slavonskih stanica.

Izlet na ovu manifestaciju organizirao je i Planinarski klub Ivanec, a nazočilo mu je 30-ak njegovih članova, koji su planinarili središnjim dijelom Papuka od Češljakovečog Visa, Lapjaka, Ivačke glave do Jankovca i Planinarskog dom Lapjak.

Planinarenje je završilo zajedničkim druženjem u planinarskom domu u Velikoj.

Foto: Planinarski klub Ivanec

Foto: Marija Možar / Planinarski klub Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close