Gospodarstvo

4. IVANEČKI SAJAM GOSPODARSTVA

 

U Ivancu se održava 4. Gospodarski sajam u organizaciji Grada Ivanca, Poslovne zone i Poslovnog kluba Ivanec.

Na sajmu izlaže 70-tak izlagača iz 8 županija kojima je osiguran besplatan sajamski prostor.

U jutarnjim satima je u Gradskoj vijećnici održan sastanak na temu Certificiranje gradova s povoljnim poslovnim okruženjem- iskustva u regiji, a nakon toga je uslijedio  Gospodarski forum na temu  Malo i srednje poduzetništvo – baza gospodarskog rasta u novom investicijskom ciklusu, a na kojem je sudjelovao i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

 

 

 

Nakon Gospodarskog foruma je u velikim izložbeno- prodajnim šatorom na ivanečkoj špici upriličeno svečano otvorenje sajma. Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrtništa Gordan Maras, a nakon otvorenja je izjavio…

Ovi sajmovi su dobra prilika da ljudi pokažu što rade. Nemaju mnogi i financijskih mogućnosti da nastupe na većim sajmovima i da odu malo šire. Trendovi su pogotovo u malom i srednjem poduzetništvu dobri pozitivni nisu to neznam kako veliki rastovi u tom segmentu ali ide prema naprijed.

 

 

 

Organizatori, Grad Ivanec, Poslovna zona i Poslovni klub Ivanec, su svim izlagačima omogućili besplatan nastup na sajmu, a izlagači imaju imaju mogućnost organizacije susreta s poslovnim ljudima i potencijalnim partnerima.

Izložbeno- prodajni dio održava se pod šatorom na Gradskom trgu dok je forumski dio sajma- prezentacije, poslovni susreti i razgovori organiziran u ivanečkoj Gradskoj vijećnici.

 

Po prvi puta dobili smo potpore resornih ministarstava i to financijske ne samo pokrovoteljske, naravno biti će nam lakše i jednostavnije. Nadam se da će biti uspješan za izlagaće i poduzetnike.

Iduće godine je 5.  jubilarni sajam održati ćemo ga sigurno da li na nekoj drugoj lokaciji ili istoj lai u svakom slučaju na većem jer je već sad premali za izlagače iz 8 županija. izjavio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

 

 

Na sajmu je bio nazočan i varaždinski župan Predrag Štromar koji nije krio oduševljenje organizacijom sajma…

Županija podržava svaku takvu akciju koja promovira poduzetništvo. Poduzetništvo je danas najbitnija stvar jer ono pokreće sve druge projekte i razvojne programe. Moram čestitati Gradu Ivancu, ovo je već 4. sajam, on promovira malog najmanjeg poduzetnika obrtnika za koje smo čuli da su nažilaviji i u nakriznija vremena obrtništvo ostaje na svojem nivou, a dok veliki često propadaju.

 

 

U petak u posljepodnevnim satima održat će se i prezentacija poslovnih subjekata i banaka, te predavanje za vinogradara i vinare, dok će se u subotu od 10 sati održati Prezentacija proizvoda vinarskih udruga i degustacija vina. Sajam završava u subotu 16. rujna u 19 sati.

Povezani Članci

Close