GlazbaKulturaNašim krajemVijesti

52. DRŽAVNI SUSRET ZBOROVA Lijep uspjeh: Mješovitom zboru KUD-a Klenovnik brončana plaketa u Rovinju

Pod dirigentskom 'palicom' Vladimira Gečeka, te predsjednika Ivana Oštarijaša, klenovnički zbor svrstao se u elitu zborskog pjevanja, dokazavši da je jedan od najboljih zborova u Hrvatskoj

Rovinj – Mješoviti pjevački zbor KUD-a Klenovnik osvojio je brončanu plaketu na 52. susretu zborova koje je proteklog vikenda održano u Rovinju.

Pod dirigentskom ‘palicom’ Vladimira Gečeka, te predsjednika Ivana Oštarijaša, klenovnički zbor svrstao se u elitu zborskog pjevanja, dokazavši da je jedan od najboljih zborova u Hrvatskoj.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove i ljubitelje zborskog pjevanja. Taj je susret, ujedno, jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a na kojoj su u 52. izdanju nastupili najuspješniji zborovi predstavnici 10 hrvatskih županija s više od 500 pjevača.

Nastupilo je, naime, 13 hrvatskih pjevačkih zborova koji su nastup izborili na 10 županijskih i regionalnih smotri, te kroz dva samostalna preslušavanja.

Susret se održao pod pokroviteljstvom Istarske županije i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH.

KUD Klenovnik

Tags

Povezani Članci

Close