InfoZanimljivosti

58 POSTO IH TAKO MISLI Pauze za pušenje na poslu izazivaju nezadovoljstvo, kažu Britanci

Postoji percepcija kako su pušači automatski oslobođeni posla zbog svoje potrebe za pušenjem

Više od polovice britanskih radnika smatra da pušenje cigareta i elektronskih cigareta i pauze zbog njih uzrokuju nezadovoljstvo na poslu, objavila je savjetnička tvrtka Willis Towers Watson, prenosi portal Privredni.hr.

Njihovo istraživanje pokazuje kako 58 posto zaposlenika procjenjuje da oni ili njihovi kolege koji su pušači uzimaju u prosjeku tri pauze za pušenje tijekom dana.

Kada jedna grupa vidi kako druga ima neku prednost, to vodi do napetosti i nezadovoljstava koji mogu imati veliki utjecaj na moral cijele radne snage, kaže savjetnik Mike Blake iz Willis Towers Watsona. “Postoji percepcija kako su pušači automatski oslobođeni posla zbog svoje potrebe za pušenjem, dok nepušači uvijek moraju opravdavati svoj prestanak rada”, ističe Blake.

Kompanije trebaju razmisliti o tome kako uputiti poruku svim zaposlenicima da je dobro imati redovne pauze i jasno odrediti što je prihvatljivo u njihovu korištenju, i za pušače i nepušače.

To bi, kažu u Willis Towers Watsonu, trebalo pomoći da se raščiste nejasnoće i moguća nezadovoljstva, što može biti različito u pojedinim tvrtkama i branšama te vrsti posla koji se obavlja, ali i dominantnoj kulturi kompanije.

Tags

Povezani Članci

Close