SportVijesti

8. DRAVSKI ULTRACROSS Pobjednici Krešimir Balaško i Mateja Kaniški – Vjekoslav Vorih drugi veteran

Start je kod pješačkog mosta na Dravi u Varaždinu, dalje se trčalo uz nasip starog toka Drave, pa kroz Svibovec Podravski i uz kanal HE Varaždin

Varaždin – Na Uskrsni ponedjeljak održan je 8. Dravski ultracross, koji se trčao na stazi duljine 16 kilometara.

Start je kod pješačkog mosta na Dravi u Varaždinu, dalje se trčalo uz nasip starog toka Drave, pa kroz Svibovec Podravski i uz kanal HE Varaždin, a na cilje je stiglo 76 trkača i 29 trkačica.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Krešimir Balaško iz Atletskog kluba Svetice, Zagreb, drugi je u cilj ušao prošlogodišnji pobjednik Mario Špoljar iz Atletskog kluba Zabok, a treći Matija Zadravec iz Atletskog kluba Varaždin.

Vjekoslav Vorih iz Trkačkog kluba Ivančica bio je 15., Božidar Željezić 63., a dvojac iz Udruge branitelja Lepoglava, Valent i Stjepan Dubovečak na cilj je stigao 57., odnosno 68.

U kategoriji veterana prvi je na cilj stigao Alen Maltar iz Trkačkog kluba Kotoripski begači, drugo mjesto osvojio je Vjekoslav Vorih iz Trkačkog kluba Ivančica Ivanec, a treći Franjo Korošic iz  Trkačkog kluba Marathon 95.

Pobjednica među trkačicama je Mateja Kaniški iz Atletskog kluba Varaždin, druga je na cilj dotrčala Anda Tomaš iz Atletskog kluba Svetice, Zagreb, a treća Paula Šimunčić iz Atletskog kluba Sloboda, Varaždin (1:14:25).

U poretku veteranki prva je Irena Kos Kukec iz Varaždina, druga Ivančica Jež iz Ludbrega, a treća Nada Siladi iz Atletskog kluba Međimurje.

Rezultati

Dravski ultracross bio je treća, od osamnaest, utrka Kupa Sjeverozapadne Hrvatske iz ovogodišnjeg kalendara.

Organizator Ultracross je Trkački klub Marathon95, a prihod od startnina i donacija namijenjen je Boćarskom klubu cerebralne i dječje paralize Varaždin.

Fotogalerija

Tags

Povezani Članci

Close