192 PolicijaInfo

Akcija ‘Mir i dobro’ od 15. prosinca do 8. siječnja

Varaždin – I ove godine, kako se to tradicionalno čini od 1993., Ministarstvo unutarnjih poslova RH će radi održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti osoba i imovine provoditi preventivnu akciju “Mir i dobro”.

Cilj akcije je sprječavanje stradavanja osoba i oštećenja imovine od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari, sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Akcija „Mir i dobro“ započela je 15. prosinca i trajat će do 8. siječnja 2018. godine.

Policija će u navedenom razdoblju provoditi niz preventivnih, ali i represivnih aktivnosti. Povećat će se prisutnost policije na javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, pojačati mjere sigurnosti radi sprječavanja narušavanja javnog reda i mira, a provodit će se i kontrola i inspekcijski nadzor prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

Uputili su i nekoliko savjeta za zaštitu najmlađih – ne poklanjajte djeci, a ni drugima nešto od čega bi mogli stradati, uvijek budite uzor svom djetetu, jer djeca petarde ne doživljavaju opasnima ako ih i vi koristite, Petarde nisu igračke.

Najčešće su uzrokom ozljeda šaka i prstiju, lica i očiju.

Oružje čuvajte na nedostupnim i zaključanim mjestima, posebno upozorenje upućujemo djeci da ne diraju nepoznate predmete, ne rastavljaju ih i ne pomiču, Ne dirajte petarde i druga pirotehnička sredstava koja nakon paljenja nisu eksplodirala, a posebno ih nemojte pokušati ponovno zapaliti, Najbolja preventiva je ne korištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije – ljepše, ugodnije i, prije svega, svečanije.

Povezani Članci

Close