IzdvojenoNašim krajemVijesti

APEL: Obitelj Rešetar iz Dubravca moli za pomoć

Dubravec – Živimo u vrijeme kada je, iz mjeseca u mjesec, sve teže spajati kraj s krajem, i u kojem je stopa rizika od siromaštva izuzetno visoka.

Prema posljednjim raspoloživim podacima iz listopada lani, kada se i donosi procjena rizika od siromaštava za prethodnu godinu, čak 19,4 posto Hrvata bilo je siromašno, a prema Državnom zavodu za statistiku prag rizika od siromaštva za jednočlano kućanstvo iznosio je 23.760 kuna, odnosno mjesečno 1.980 kuna.

Za četveročlano kućanstvo, prag rizika od siromaštva iznosio je 49.896 kuna, odnosno mjesečno 4.158 kuna. Uz gtotovo 20 posto i službeno “siromašnih” Hrvata, čak dodatnih 30 potsto stanovništva je u riziku od siromaštva ili socijalne isključivosti.

U takvom okruženju sve je i više obitelji, koje više nisu u mogućnosti svojim prihodima pokrivati i one najosnovnije potrebe, te traže pomoć dobrih ljudi. Jedna od takvih je i obitelj Rešetar iz Dubravca, koja nam se obratila sa zamolbom za pomoć.

Peteročlana obitelj Rešetar živi u Dubravcu na kućnom broju 16. 48.-godišnji Ivo Rešetar, sa suprugom i 17.-godišnjom kćeri srednjoškolkom, te dvoje gluhonjeme braće – Josipom i Dragutinom, žive od skromne socijalne pomoći.

U kući nitko nije zaposlen i, kako su nam rekli, bezuspješno traže posao. Zahvaljujući dobrim ljudima u proteklih nekoliko dana uspjeli su riješiti, u ovim zimskim mjesecima najteži problem nabavke peći na drva, jer je ona dosadašnja bila posve dotrajala i više nije bilo moguće popraviti je.

No, i dalje je obitelji potrebna hrana i ostale kućne potrepštine, a i kuća u kojoj žive nije u najboljem stanju. Kako su skromno naveli, žive u trošnoj kući, ali im ona sada nije najveći problem, te bi bili zahvalni na bilo kakvoj vrsti pomoći.

Građani koji su voljni pomoći obitelji Rešetar, mogu direktno doći k obitelji na adresi Dubravec 16, a za detaljnije informacije oko potreba obitelji mogu se obratiti direktno gospodinu Ivi Rešetaru na broj mobitela 092/244-53-61.

Želite li i možete li pomoći obitelji Rešetar u svladavanju svakodnevnih nedaća, uključite se, jer nikada nije kasno nekome pomoći.

Foto: varazdinski.hr

Povezani Članci

Close