IzdvojenoObrazovanjePolitikaVijesti

Batinić – Županija daje nedefinirane odgovore, ona mora pokrenuti cijelu proceduru

Nakon županove izjave, svoju strane priče dao je i ivanečki gradonačelnik

Gostujući u programu Radija Sjeverni.fm, gradonačelnik Batinić objasnio je zašto on i župan razgovaraju “povišenim” tonovima.

Cijeli problem nastao je zbog nadogradnje OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, u cilju održavanja nastave u jednoj smjeni i boljih uvjeta za učenike te škole. Gradonačelnik je najavio da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća dati prijedlog da se osnivačka prava škola, koje se nalaze na području Grada, prenesu na Grad Ivanec, kako bi Grad samostalno ušao u financiranje dogradnje škole, pošto od Županije nikako da dobe konkretan odgovor o tom pitanju.

-Zašto baš sada? Ovo nije poseban tajming. Već 2 godine, od sazivanja Vijeća, nekoliko se puta povlačilo pitanje dogradnje škole. Od strane Županije, kao osnivača, dobivali smo nedefinirane odgovore– rekao je Batinić te dodao kako župan ne iskazuje nikakvu namjeru da započne dogradnju.

Gradonačelnik trenutačno nema tehničku dokumentaciju za dogradnju  škole, no investicija bi mogla iznositi od 25 do 26 milijuna kuna.

Dogradilo bi se 1700 kvadrata, uz preuređenje prostora od 600 kvadrana na koji bi se nadovezala dogradnja.

– Ako bi se krenulo u dogradnju po modelu JPP, na Županije je opet da pokrene cijelu proceduru- dodao je gradonačelnik.

Župan izvrće činjenice

Gradonačelnikov komentar na izjavu župana da država koči, bila je i više nego jasna.

Župan po starom dobrom običaju izvrće činjenice, manipulira s građanima i ne govori istinu. Kad Županija pokrene zahtjev, država se očituje o tome. Ali po zakonu, država to ne može odbiti.– rekao je Batinić.

Ako ne prođe model JPP, Grad Ivanec može se kreditno zadužiti. No i dalje, ostaje prijedlog o prijenosu osnivačkih prava.

– Spremni smo na razgovor, ali Županija mora pokrenuti inicijativu- rekao je Batinić te dodao da do 2021. u OŠ Ivanec mora početi nastava u jednoj smjeni, tj. škola mora biti dograđena.

Povezani Članci

Close