InfoIzdvojenoNašim krajemZanimljivosti

BEDNJA Jesu li vatrogasci „lovili” poskoka?

Iako „lov na zmije" baš i nije u opisu posla vatrogasaca, na poziv VOC-a bednjanski vatrogasci hrabro su se uputili u Benkovec

Benkovec – Prema informacijama Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, u nedjelju 16. lipnja, članovi DVD-a Bednja izašli su u Benkovec na tehničku intervenciju „lov na zmiju”.

Iako „lov na zmije” baš i nije u opisu posla vatrogasaca, na poziv VOC-a bednjanski vatrogasci, hrabro su se uputili u Benkovec, kako bi u jednom stambenom objektu uhvatili zmiju.

Dojavu o zmiji, vatrogasci su dobili od vlasnika stambenog objekta, a prema riječima zapovjednika DVD-a Bednja, Igora Husnjaka uz vatrogasce na teren su pozvani i policija te veterinarska služba.

I dok je policija utvrđivala okolnosti događaja, na teren dežurni veterinar nije htio izaći, pa su stambeni objekt, gotovo sat vremena pretraživali vatrogasci.

Unatoč, izuzetnom trudu i „lovu na zmiju” bez adekvatne opreme za taj pothvat, zmija ipak nije pronađena, a vatrogasci su se nakon sat vremena vratili u svoje sjedište.

O kakvoj je zmiji bilo riječ, nije poznato, no zna li se da upravo okolica Benkovca i kamenih stijena u Želimoru, područje na kojem obitava jedna od dviju hrvatskih zmija otrovnica, poskok, vrlo je vjerojatno da se i u slučaju nedjeljnog lova na zmiju, radilo upravo o lovu na poskoka.

Tags

Povezani Članci

Close