InfoObrazovanje

Blagdansko ozračje u duhu poduzetništva u školama u Kamenici i Žarovnici

Kamenica – U sklopu projekta Odgoj za poduzetništvo, u sklopu kojeg će razvijati svoj poduzetnički duh, učenici Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica i Područne škole Žarovnica marljivo su izrađivali božićne ukrase.

U Kamenici su tako su učenici 2. i 4. razreda, na integriranoj nastavi vjeronauka i engleskog jezika, uz pomoć učuteljica i školske kuharice, razvijali vještinu pečenja božićnih kolača. Bio je to prvi to poduzetnički korak koji su učenici napavili u sklopu spomenutog projekta.

A strpljivo i s mnogo motivacije i ljubavi, u Žarovnici su nastali veseli snjegovići, mirisni anđelčići, slatki borići, šarene, zimzelene, čupave i čipkaste kuglice, mekane ovčice, tople kapice, razigrani svijećnjaci, blistave pahuljice.

Uz ove aktivnosti učenici su spoznali kako u izradu nekog proizvoda, osim materijala, treba uložiti i vlastiti trud, rad i vrijeme.

Time su, ujedno, naučili cijeniti ručno rađene proizvode, a i cijeli su mjesec posvetili isključivo učenju rukama te tako nastavu učinili dinamičnijom, zanimljivijom, a učili su i kako odrediti cijenu proizvoda.

Povezani Članci

Close