IzdvojenoUdrugeVijesti

Branitelji: Odana počast poginulom lepoglavskom branitelju Josipu Štefancu

Lepoglava – Povodom dana pogibije, na starom lepoglavskom groblju u subotu je odana počast branitelju Josipu Štefancu koji je kao pripadnik 2. bojne 104. brigade HV – a poginuo 9. travnja 1992. godine na prvoj liniji bojišnice, kod Policijske postaje u Pakracu.

Uz članove najuže obitelji i rodbine počast Štefancu odali su i članovi Udruge pripadnika 104. brigade ZNG HV Ogranak 2. bojne Ivanec u čijem je sastavu bio kad je poginuo, zatim Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec, predstavnici Grada Lepoglave, Mjesnog odbora Lepoglavska Ves, Josipovi prijatelji i drugi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomoćnik ministra obrane, ujedno i predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske, brigadni general Zdravko Jakop naglasio je kako je važno čuvati sjećanje na ljude koji su za Domovinu dali najviše što su mogli – svoje živote. „Zajedništvo kakvo nas je krasilo početkom devedesetih nešto je što nam je i sada potrebno jer bi tako lakše nadvladali probleme s kojima se susreću branitelji i njihove obitelji, ali i oni s kojima se susrećemo kao društvo u cjelini“, naglasio je Jakop.

U ime obitelji nazočnima se na dolasku zahvalio Josipov sin Goran, a obilježavanje sjećanja je nakon komemoracije na groblju okončano zajedničkim druženjem.

Foto: Mirko Druško

Povezani Članci

Close