InfoUdruge

Branitelji šireg ivanečkog područja nizom aktivnosti obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ivanec – Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, braniteljske udruge s područja Ivanca i Lepoglave u suradnji sa Župama Kamenica i Ivanec organiziraju Svete mise zadušnice za sve poginule, nestale i umrle branitelje i prvog hrvatskog predsjednika i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana.

Tako će u petak, 5. kolovoza s početkom u 11 sati, povodom blagdana Majke Božje Snježne i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Svetu misu u kapelici Majke Božje Snježne u Žarovnici predvoditi kamenički župnik, vlč. Dragutin Joč

A u 18 sati i 30 minuta  u župnoj crkvi Svete Marije Magdalene u Ivancu ivanečki kapelan Petar Mlakar.

Povodom blagdana pobjede diljem našeg područja na spomen obilježjima i posljednim počivalištima odat će se počast stradalim braniteljima, a održat će se i nekoliko većih manifestacija.

U Višnjici će se memorijalnim tunirom u subotu i nedjelju odati počast Stjepanu Križancu, poginulom pripadniku 7. GBR Puma, a turniru će prethoditi polaganje vijenaca na spomen obilježju u petak od 19 sati.

Također u petak, s početkom u 11 sati, u Memorijalno – rekreacijskom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu u organizaciji UDVDR Ogranak Varaždin održat će se sportska natjecanja na visećoj kuglani, zatim u stolnom nogometu, belotu i elektroničkom pikadu, a sudjelovati mogu svi zainteresirani branitelji s područja Varaždinske županije i šire.

Dio branitelja u petak će nazočiti centralnoj proslavi u Kninu.

U nedjelju će se, s početkom u 17 sati, obilježiti 25. obljetnica pogibije Dražena Šešeta iz Gačica, najprije na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Margečanu, nakon toga Svetom misom u kapelici u Gačicama, te vatrogasnom vježbom i memorijalnom nogomrtnom utakmicom na igralištu u Gačicama.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close