SportVijesti

BRAVO!! Nakon sedam godina u Varaždinu će se opet igrati i gledati prvoligaški nogomet

U prekrasnom dekoru, pred oko 9.000 gledatelja na stadionu "Anđelko Herjavec" nogometaši Varaždina su u 25. kolu 2. HNL pobijedili Šibenik s 3:1

Varaždin – U prekrasnom dekoru, pred oko 9.000 gledatelja na stadionu “Anđelko Herjavec” nogometaši Varaždina su u 25. kolu 2. HNL pobijedili Šibenik s 3:1, te kolo prije kraja osigurali titulu, i ono najvažnije, plasman u najelitniji razred hrvatskog nogometa.

Šibenik pak će u ‘repasažu’ s Istrom pokušati dohvatiti prvu ligu, jer je, pokazalo se, Varaždin tijekom cijele sezone bio bolji tim i zasluženo ide ‘direktno’ u prvu ligu.

Dva gola za Varteks zabio je Benko, jednog Glavica, a strijelac za Šibenik bio je Obeng.

Tako će nakon sedam godina Varaždin opet imati nogometnog prvoligaša, a stadionom, koji je nekih proteklih godina zbog sudbine koja je zadesila klub znao biti sablasno prazan, opet će ‘defilirati’ najbolje hrvatske momčadi.

Podsjećamo, klub koji je pod imenom Varteks godinama bio među najboljima u hrvatskoj ligi, borio za titule prvaka i pobjednika Kupa, igrao ‘proljeće’ u Europi, prije sedam godina ‘otišao’ je u stečaj.

Pod imenom Varaždin krenulo se, praktički, iznova, te se u samo nekoliko godina od županijske stiglo do najviše razine – 1. Hrvatske nogometne lige.

Na radost navijača i svih ljubitelja nogometa, Sjever Hrvatske opet ima prvoligaša.

Čestitamo

Tags

Povezani Članci

Close