HumanostInfo

BRAVO Sjajan odaziv akciji ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ – kanta napunjena u rekordnom vremenu

Organizatori i dalje pozivaju građane da skupljaju čepove i doniraju ih za skupe lijekove

Ivanec – Građani, škole, dječji vrtići, institucije i tvrtke s područja grada Ivanca prihvatili su poziv Osnovne škole i Grada Ivanca te se u velikom broju uključili u akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Potvrđuje to i podatak da je namjenska kanta od 120 litara, koja je za odlaganje čepova postavljena na ulazu u ivanečku školu, napunjena u rekordnom roku.

Kantu je škola u međuvremenu ispraznila pa pozivaju da i dalje u nju građani odlažu plastične čepove i na taj način pomognu u nabavi lijekova za maligne bolesti. Sve količine prikupljenih čepova škola isporučuje Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL).

To je udruga koja pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske koja prihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

U akciju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom, koji je školi donirao posebnu namjensku kantu za odlaganje čepova. Kanta je smještena kod ulaza u ivanečku školu i obilježena je logom udruge UOLL-i.

Također, Ivkom je isporučio još 11 kartonskih kutija koje su ivanečki učenici označili logom udruge, a koje su potom poslane dječjim vrtićima, gradskoj upravi, školama u Radovanu, Gačicama i Margečanu, Gradskoj knjižnici, Pučkom otvorenom učilištu, Planinarskom domu na Ivančici, Gost&Oni i drugim korisnicima koji su u međuvremenu također počeli skupljati čepove.

Grad je uputio i dopis svim tvrtkama sa zamolbom da se pridruže ovoj akciji te da na vidna mjesta postave namjenske kartonske kutije u koje ih zaposleni mogu odložiti.

Među prvima, svoje sudjelovanje u ovoj akciji potvrdila je Ivančica d.d. Ivanec.

Čepovi moraju biti čvrsti (od sokova, mlijeka, omekšivača, šampona, regeneratora, tekućeg deterdženta za rublje, od ulja, kalodonta, krema i sl.) te ne smiju biti savitljivi i ne smiju sadržavati druge materijale (npr. karton s unutarnje strane).

Info: Ivanec.hr

Tags

Povezani Članci

Close