IzdvojenoVijesti

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB IVANEC Povodom tragičnog događaja u Đakovu, primaju se sami hitni slučajevi – dio djelatnika u Zagrebu na prosvjedu upozorenja

Socijalni radnici i djelatnici ivanečkog Centra za socijalnu skrb, počast tragično preminuloj kolegici iz đakovačkog Centra odali su i paljenjem svijeća ispred oba ulaza u centar

Ivanec – Djelatnici Centra za socijalnu skrb iz Ivanca danas su svi na svojim radnim mjestima, te obavljaju administrativne i druge poslove, ali ne i rad sa strankama.

Prema riječima ravnatelja centra, Roberta Čuseka, sukladno naputku resorne ministrice sa strankama će se raditi samo ako je riječ o hitnim slučajevima.

U ivanečkom centru, uz ostale stručne djelatnike, radi i 16 socijalnih radnika, od kojih je dio i krenuo put Zagreba, kako bi ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjelovali u mirnom prosvjedu i tako upozorili na težak položaj u kojem se nalaze.

Socijalni radnici i djelatnici ivanečkog Centra za socijalnu skrb, počast tragično preminuloj kolegici iz đakovačkog Centra odali su i paljenjem svijeća ispred oba ulaza u centar.

Foto: Almira Koren

Ministrica Nada Murganić je, uputila svim centrima u državi naputak po kojem danas i sutra ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

U jučerašnjoj pucnjavi u đakovačkom Centru za socijalnu skrb iz vatrenog oružja usmrtio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika te ustanove.

Foto: Almira Koren

Tags

Povezani Članci

Close