IzdvojenoNašim krajemVijesti

Cestički vinogradari na Falinić Bregu proslavili Vincekovo

Članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin iz  Cestice okupili su se u nedjelju kako bi proslavili blagdan sv. Vinka. Vinogradarske se manifestacije tradicionalno priređuju u vinogradu jednog od člana udruge, a prvo ovogodišnje okupljanje bilo je u vinogradu obitelji Talan na Falinić Bregu.

Prisutne je pozdravio predsjednik Udruge, Marijan Županić, a dobru vinogradarsku godinu svima je u ime Općine Cestica poželio zamjenika načelnika Žarko Rodeš, koji je u društvu predsjednika Vijeća Darka Majhena prisustvovao manifestaciji. S najnovijim saznanjima o bolestima vinove loze i postupcima zaštite prisutne je upoznao Tomislav Furjan bacc. ing. agr, a potom je u vinogradu orezano nekoliko trsova vinove loze. Ceremoniju prvog reza obavio je Ljubo Grašić i vlasnik vinograda, a potom su svećenici, vlč. Mario Filipović iz župe Sveta Barbara iz Natkrižovljana i križovljanski župnik vlč. Zorislav Šafran blagoslovili  vinogradare i vinograde.

Vrijedni članovi udruge za sve su prisutne priredili  dovoljne količine kuhanog vina, a na volju svim posjetiteljima bilo je i mlado vino i sokovi. Unatoč hladnom vremenu, druženje je uz izmjenjivanje iskustva iz obrade vinograda, čuvanja i dozrijevanja vina potrajalo do kasnih popodnevnih sati, a dobrom raspoloženju doprinijeli su članovi glazbenog sastava Brajdaši.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close