IzdvojenoSportVijesti

CROSS U u tijeku prijave za ‘4. utrku za mač grofa Drashkovića’ – Trakošćan, 1. srpnja 2018.

Atletski klub Sloboda Varaždin i Atletski klub Varaždin suorganizatori su 4. utrke za mač grofa Draškovića koja se trči oko Trakošćanskog jezera.

Utrka će se održati u nedjelju, 1. srpnja, s početkom u 10 sati, a uz glavnu, trčat će se i utrka građana na 10 kilometara.

Utrka građana će se trčati jedan krug oko jezera, odnosno 5 kilometara, a glavna utrka, na stazi duljine 10 kilometara, odnosno dva kruga oko Trakošćanskog jezera.

Trasa staze je šetnicom uz samo jezero, natkrivena je gustom šumom i hladovinom, tako da će i po možebitnoj vrućini trčanje biti ugodno, a cilj je na ulazu u dvorac, na podiznom mostu lančane kule.

Kotizacija je 100 kuna (15 €) za uplatu do 24.6.2018. na žiro račun Atletskog kluba „Sloboda“, Ognjena Price 34, 42000 Varaždin (HR8423600001101741348) ili 130 kuna (20 €) za sve kasnije uplate te uplate pred početak utrke.

Prijave/uplate se primaju do petka 29.6.2018., a na dan utrke do 15 minuta pred start uz uplatu kotizacije prije starta utrke u Trakošćanu.

Na deset kilometara se trči u šest muških i šest ženskih kategorija, a na 5 kilometara u tri muške i tri ženske.

Prijave za utrku primaju se zaključno sa 27. lipnja putem aplikacija na web stanici stotinka.hr (https://www.stotinka.hr/hrv) ili na e-mail tajnistvo@ak-sloboda.hr.

Informacije se mogu dobiti na telefon 098/281-700.

Za najbolje trkače osigurane su vrijedne nagrade, a uručit će ih osobno grof Nikolaus Drašković.

A uz nagrade za troje najboljih i ukupnom pretku obiju utrka te po kategorijama, koje uključuju pokale, medalje i monografiju „Trakošćan“, a svi sudionici koji uplate kotizaciju do 24. lipnja dobit će majice.

Izvlačenjem startnih brojeva nakon utrke, troje sudionika koji su je završili, bez obzira na plasman, bit će nagrađeni posebnim nagradama.

Pokrovitelji utrke su Općina Bednja, Muzej Dvor Trakošćan, Hrvatski atletski savez i Hotel Trakošćan.

Prošle su godine na ‘glavnoj’ utrci pobijedili Igor Goričanec i Maja Perišić, a na kraćoj stazi Đuro Komlenović i Helena Gleđa.

Povezani Članci

Close