IzdvojenoSportVijesti

Cross: Uručene nagrade najboljim trkačima 3. kupa Sjeverozapadne Hrvatske za sezonu 2017

Varaždin – U prostorijama IV Mjesnog odbora u Varaždinu dodijeljene su nagrade najboljim trkačima 3. Kupa Sjeverozapadne Hrvatske 2017.

Pobjednik u konkurenciji muškaraca je Dinko Solić, član Atletskog kluba Varaždin, drugo mjesto osvojio je Darko Petak iz Udruge za kulturu i sport Bedenec, a treće Ivica Plantak, član Trkačkog kluba Ivančica Ivanec.

Među 764 trkača, Trkački klub Ivančica Ivanec ima čak petoricu u prvih 15, pa je tako Vjekoslav Vorih 4., Žarko Pozder 7., Marin Kereša 11., Neven Jurković 14., a Mario Surjak iz DŠR Lančić Knapić 20. u ukupnom poretku.

Kod žena, među 334 trkačice, najbolja je bila Mateja Kaniški, članica Atletskog kluba Varaždin, drugo mjesto osvojila je Jasenka Martinez iz Trkačkog kluba Marathon 95, a treća Sandra Vaser članica Atletskog kluba Međimurje.

Nagrade najbolji trkačima uručio je psroslavljeni hrvatski atletski reprezentativac i olimpijac, Branko Zorko.

Kup se sastojao od 18 utrka s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko–Križevačke županije, a među njima su bile i četiri s našeg područja, održane u Lančić Knapiću, Ivancu, Lepoglavi i Bedencu.

Za poredak su se bodovali rezultati iz maksimalno 16 najboljih nastupa, dok je za uvrštavanje u ukupni plasman, bilo potrebno nastupiti najmanje na pet utrka.

Povezani Članci

Close