Udruge

CRVENI KRIŽ IVANEC PODIJELIO 94 PREHRAMBENO – HIGIJENSKA PAKETA

 

IVANEC Gradsko društvo Crvenog križa sukladno zakonskim i statutarnim odredbama prikuplja i pruža humanitarnu pomoć socijalno-ugroženim obiteljima s područja Gradova Ivanec i Lepoglave, te Općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

 

Slijedom toga, a zahvaljujući sredstvima prikupljenima u akciji ”Solidarnost na djelu’ 2013.” i donaciji iz Hrvatskog Crvenog križa, za korisnike Gradskog društva Crvenog križa Ivanec osigurano je 94 prehrambeno-higijenskih paketa. Iz sredstava solidarnosti 2013. kupljene su namirnice za 73 prehrambena paketa i za 25 malih dječjih paketića; dok je ostatak paketa doniran iz Hrvatskog Crvenog križa.

 

Podjelom je obuhvaćeno s područja Općine Bednje 27 obitelji, Općine Klenovnik 9 obitelji, Općine Maruševec 11 obitelji, Općine Donja Voća 10 obitelji, Grada Ivanca 21 obitelj i Grada Lepoglave 16 obitelji.

 

Sastav paketa bio je slijedeći: brašno 2kg; šećer 1kg, ulje 1l, sol 1kg, krušne mrvice 500g, riža 1kg, haše 200g, tjestenina 800g, gotova juha 2 kom, kava 200g, pašteta100g, mesni narezak 100g, marmelada 700g, čaj 20g, keksi 350g, a za obitelji s djecom u sastavu paketa je i 2kg deterdženta. Za obitelji s djecom u sastavu paketića za svako dijete našli su se: sirup, štapići, bomboni, čokolada i druge grickalice.

 

U podjeli prehrambeno-higijenskih paketa pomagali su volonteri Crvenog križa Vjekoslav Žirovec, Josip Polančec, Stjepan Bahun, Zlatko Barbir, Valerija Brlek, Antun Herceg i Danijela Stančić.

 

Korisnici koji su obuhvaćeni podjelom su socijalno-ugroženi pojedinci i obitelji – korisnici pomoći za uzdržavanje CZSS Ivanec koji udovoljavaju i ostalim otežavajućim okolnostima (stariji od 65 godina života, bolest, višečlane obitelji, jednoroditeljske obitelji), ali i samci / obitelji koji su se našli u položaju trenutačne materijalne ugroženosti, a koji udovoljavaju prihodovnom cenzusu prema Programu humanitarne pomoći GDCK Ivanec.

 

Radi se  o obiteljima koje teško žive, na terenima koji su teško dostupni, o obiteljima koje trebaju našu pomoć.

Povezani Članci

Close