InfoNašim krajem

CVETLIN Vuzemnica produljila tradiciju uskrsnih slavlja

Okupljanje uz vuzemnicu naročito je atraktivno bilo brojnim 'zavičajcima' iz inozemstva

Cvetlin – I ove je godine Uskrs u Cvetlinu proslavljen paljenjem velike vuzemnice, koja se u ovome kraju od pamtivijeka pali u povodu proslave Uskrsa, piše Bednja.hr.

Članovi Udruge za šport i rekreaciju Cvetlin su vikende uoči Uskrsa iskoristili za skupljanje i dovoz materijala iz okolnih šuma, a krijes je složen na livadi u samom centru mjesta.

Druženje na Veliku subotu započelo je u 13 sati, kada su članovi UŠR-a Cvetlin organizirali  malonogometni turnir.

Natjecalo se osam ekipa; pobjednici su Šminti, drugo mjesto osvojili su Jagari, a treće Blajci.

U istom tonu druženje je nastavljeno u večernjim satima, kada je lijepo vrijeme na otvoreno izmamilo  veliko mnoštvo Cvetlinčana i posjetitelja iz cijelog bednjanskog kraja i pograničnih slovenskih mjesta.

Okupljanje uz vuzemnicu naročito je atraktivno bilo brojnim zavičajcima iz inozemstva, koji su uskrsne blagdane proveli u domovini.

Veselom okupljanju pridružio se i zamjenik načelnika Bednje Ivica Hrenić. Domaćinima su se pridružili i muzikaši iz Leskovca te, zajedno sa Cvetlinčanima, svima okupljenima zasvirali za još bolje raspoloženje.

Vuzemnica, u koju su članovi UŠR-a Cvetlin ugradili nekoliko desetaka metara drva i granja, a koja je ove godine bila visoka više od deset metara, zapaljena je nešto prije ponoći, a gorjela je do samoga jutra.

Druženje mještana uz dobro iće i piće te neumorne glazbenike nastavljeno je do zore, a time su Cvetlinčani još jednom produljili lijepu tradiciju paljenja svoje vuzemnice, koja je po načinu slaganja, jedinstvena u ovim krajevima.

Tags

Povezani Članci

Close