VijestiZdravlje

DAN NARCISA Mammae klub Varaždin u posjeti novooboljelim ženama u Dnevnoj bolnici Onkološkog odjela Opće bolnice Varaždin

Predsjednica Mammae kluba Varaždina Marija Hrašćanec podsjetila je da cvijet narcisa u proljeće najavljuje buđenje novog života te je uzet kao simbol rađanja novog života oboljelih žena

Varaždin – Uoči Dana narcisa, 23. ožujka, kojim se skreće pozornost na prevenciju raka dojke, Udruga žena operiranih na dojku Mammae klub Varaždin u petak je posjetila novooboljele žene u Dnevnoj bolnici Onkološkog odjela Opće bolnice Varaždin.

Predsjednica Mammae kluba Varaždina Marija Hrašćanec podsjetila je da cvijet narcisa u proljeće najavljuje buđenje novog života te je uzet kao simbol rađanja novog života oboljelih žena.

„Želimo pokazati da se s tom bolešću može živjeti, a s napretkom medicine, s novim lijekovima, liječenjem stručnih onkologa, garantira se ne samo nastavka života nego i nastavak kvalitetnijeg života“, rekla je Hrašćanec te dodala da je trenutak kada se dozna dijagnoza ženama jedan od najtežih trenutaka u životu, ali da se strpljivošću dolazi do trenutka kada će se primiti zadnja terapija. Mammae klub pruža potporu ženama oboljelim od raka dojke, a čine to žene koje su se same borile s ovom bolešću kao i one educirane za pružanje psihološke pomoći.

U posjetu ženama oboljelih od raka dojke bio je i predsjednik Gradskog vijeća Varaždina, Damir Habijan, čija je majka oboljela od raka dojke.

„Prošao sam s majkom kroz ono o čemu je pričala predsjednica udruge. Ne mogu reći da znam što vi prolazite jer to je osobna stvar, ali svjestan sam teškoća i s čim se sve suočavate. Naravno da je potpora obitelji, prijatelja i svih koji su vam bliski od velike važnosti. Medicina ide naprijed, ali lijek koji nije produkt medicine je ljubav, sinergija obiteljske snage i potpore. To medicina ne može stvoriti i to ovisi samo o nama, vašim bližnjima koji su uz vas. Osobno vam želim poručiti da se borite, da budete hrabre, da vjerujete. Pobijediti se može pozitivnim stavom“, poručio je Habijan ženama oboljelim od raka dojke.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, mag. soc. geront., zahvalio je ženama iz udruge koje prenose neprocjenjivo iskustvo na novooboljele i daj nadu da će bolest promijeniti prioritete u životu i da će prave vrijednosti u životu doći u prvi plan.

„Dan narcisa je samo jedan dan, a vi i vaše obitelji s bolešću živite kroz cijeli život. Maligna bolest je danas kronična bolest s kojom živimo i moramo joj se prilagoditi. Udruga kontinuirano podiže kvalitetu ne samo zdravstvenog nego i društvenog i emocionalnog života. Na tome im zahvaljujem, kao i kolegama zdravstvenim radnicima koji s vama prolaze kroz ovu bolest“, kazao je Poljak.

Upućen je poziv građanima da se u subotu od 10 do 13 sati na Franjevačkom trgu i Trgu slobode odazovu jubilarnoj, 20. akciji Mammae kluba Varaždin „Dan narcisa“ koja ima za cilj senzibiliziranje javnosti na probleme vezane uz karcinom dojke.

Foto: Opća bolnica Varaždin

Tags

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close