Gradovi i OpćineInfoNašim krajem

DAN OPĆINE BEDNJA Na svečanoj sjednici istaknuti brojni provedeni i projekti u planu – dječji vrtić među najvećima

Projekt izgradnje dječjeg vrtića vrijedan je 7,5 milijuna kuna

Bednja – U sklopu obilježavanja dana Općine Bednja održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni gosti.

Bili su tu saborski zastupnici Josip Križanić, Anđelko Stričak, zatim gradonačelnik grada Lepoglave kao izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, Marijan Škvarić, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske general Zdravko Jakop, zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak, počasni građanin Općine Bednja i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak, načelnik Općine Bednja Damir Poljak i njegov zamjenik Ivica Hrenić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, zatim gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina,vijećnici Općinskog vijeća Bednje i predsjednici mjesnih odbora, kao i župnici župa Bednja, Cvetlin i Vrbno, predstavnici udruga, direktori javnih i privatnih poduzeća, ravnatelji škola, ravnatelji socijalno i zdravstvenih ustanova, predstavnici medija te branitelji i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Svečanu sjednicu otvorio je potpredsjednik vijeća Vladimir Kramarić, a zatim je i načelnik Damir Poljak pozdravio nazočne te govorio o projektima koji su obilježili proteklih godinu dana.

Kao jedan od najvažnijih projekata istaknuo je projekt izgradnje dječjeg vrtića, vrijedan 7,5 milijuna kuna.

Potom su istaknuti i komunalno infrastrukturni projekti, zatim radovi na energetskoj obnovi na društvenom domu u Bednji, radovi na uređenju trga, kao i prenamjena kino dvorane za polivalentni kulturni centar, zatim izgradnja nogostupa i uređenje nerazvrstanih cesta, projekt kanalizacije u općini Bednja te od socijalnih projekata projekt „Zaželi”.

Sve nazočne pozdravio je i ratni ministar te počasni građanin općine Bednja Ivan Jarnjak, a čestitke na odrađenim projektima kroz prigodni govor uputio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Križanić.

Na svečanoj sjednici općine uručeno je i priznanje počasnom građaninu Andreju Kramariću, zatim plaketa Općine Bednja za područje znanosti Alenu Sajku, a zahvalnice Općine Bednja za doprinos razvitku Općine primili su Hidroing, Crveni križ – ispostava Ivanec, dugogodišnji vijećnik općine Bednja Branko Jurenec, potom Ivan Patekar i Josipa Žambrek.

Bednjančanima su čestitali i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak, izaslanik potpredsjednika Vlade Predraga Štromara i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, počasni građanin Ivan Jarnjak te načelnik Općine Hrvatski Židan u Mađarskoj Ištvan Krizmanić.

Potpisana je povelja o prijateljstvu Općine Bednja i Grada Pakraca.

Tijekom obilježavanja Dana Općine Bednja građani u prostorima škole mogu razgledati izložbu fotografija iz Domovinskog rata svog sugrađanina, umirovljenog novinara Mladena Genca.

Sjednicu Općinskog vijeća prigodnim glazbenim programom upotpunili su Lucija Geček, Danijel Češnjaj i Tomislav Žirovec.

Tags

Povezani Članci

Close