InfoNašim krajemUdruge

DAN ORUŽANIH SNAGA Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizira 5. Dan otvorenih vrata uz bogat sadržaj – nedjelja, 26. svibnja

Bit će izložene ratne i vojne odore i znakovlje, neki ratni trofeji, održat će se izložba i predstavljanje knjiga i monografija iz Domovinskog rata, predstaviti Oružane snage RH

Lepoglava – Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava povodom Dana oružanih snaga RH, u nedjelju, 26. svibnja, 5. puta organizira Dan otvorenih vrata Udruge.

Očekuje se sudjelovanje desetak udruga, a sam program započinje u 8 sati u lepoglavskoj župnoj crkvi Svetom misom za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te pripadnike oružanih snaga RH, nakon čega slijedi komemoracija u Parku hrvatskih branitelja.

U 9.40 će se u Parku hrvatskih branitelja formirati hodna kolona koja će se kretati do gradskog parka pored Doma kulture, gdje će u 10 sati uslijediti svečanost otvaranja manifestacije koja će potrajati do 14 sati.

Na njoj će se moći razgledavati vojna oprema i borbena sredstva u organizaciji pripadnika 2. motorizirane bojne Puma Varaždin, kao i prezentacija dijela borbenih vještina i postupaka, pa izložba ratnih eksponata, fotografija, zastava i uspomena dijela ratnih postrojbi iz Domovinskog s područja Županije varaždinske i šire, te kratko javno predstavljanje istih.

Bit će izložene ratne i vojne odore i znakovlje, neki ratni trofeji, održat će se izložba i predstavljanje knjiga i monografija iz Domovinskog rata, predstaviti Oružane snage RH, te upoznavati s mogućnošću školovanja i karijere u vojsci.

Airsoft konvenciju organizira P.A.S. kluba Lepoglava uz organizirano gađanje iz replika za sudionike i posjetitelje, a bit će predstavljena akcija “Poštuj život – vrati oružje” u organizaciji MUP-a, PP Ivanec.

U podne će biti upriličena podjela Zahvalnica za doprinos u radu Udruge, nakon čega slijedi zajedničko druženje uz podjelu vojničkog graha.

Tags

Povezani Članci

Close