IzdvojenoNašim krajemObrazovanjeVijesti

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Kamenički školarci porukama ispisanim na papirnatim ružičastima majicama izrazili protivljenje vršnjčkom nasilji

Pridržavati se napisanog

Kamenica – Učenici Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica obilježili su Međunarodni dan suzbijanja vršnjačkog nasilja kada se nose ružičaste majice i šalje snažna poruka „Stop nasilju“.

Oni su tako na prigodne, od ružičastog papira izrezane majice pisali poruke protiv nasilja, ubacili ih u kutiju, uz poruku kako se treba „držati se onoga što si napisao“.

Foto: OŠ Kamenica

„Širi ljubav“, „Nasilje uvijek zaslužuje veliko NE“, „Ne smijem vrijeđati druge i njihov izgled“, „Neću se rugati drugima“, „Uvijek te netko voli“, „Nasilje nikad nije rješenje“, „Vjeruj u sebe – voli druge – ne odustaj“ neke su od poruka kojima su se kamenički školarci priključili spomenutoj akciji.

Foto: OŠ Kamenica

Međunarodni dan suzbijanja vršnjačkog nasilja, poznat i kao Dan ružičastih majica, obilježava se zadnje srijede u veljačei od 2007. godine.

Dan je inspiriran dječakom iz Kanade kojeg su vršnjaci maltretirali jer se u školi pojavio u ružičastoj majici, a kasnije se ispostavilo da je majica bila simbol podrške njegovoj bolesnoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke.

Njegovi su prijatelji odlučili dignuti glas u njegovo obranu i sljedeći su se dan svi pojavili u ružičastim majicama.

Foto: OŠ Kamenica

Tags

Povezani Članci

Close