InfoUdruge

Dan sjećanja na Dražena Šešeta u Margečanu i Gačicama – program

Gačice – U nedjelju ujutro održan je sastanak DVD – a Gačice i ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te predstavnika Mjesnog odbora Gačice na kojem su utvrđeni završni detalji obilježavanja 25. godina pogibije hrvatskog branitelja Dražena Šešeta iz Gačica.

„Dan sjećanja na Dražena Šešeta“ održat će se u nedjelju, 7. kolovoza, a započet će u 17 sati odavanjem počasti na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Margečanu, gdje će mu se pokloniti obitelj, prijatelji, članovi DVD – a Gačice, branitelji i drugi.

Zatim će se u kapelici u Gačicama od 17:30 sati služiti Sveta misa zadušnica, nako čega se program nastavlja na sportskom igralištu koje se nalazi u blizini Draženove rodne kuće.

plakat-gačice-drazen

Tamo će se u 18:30 sati kratkom biografijom prisjetit Dražena, zatim će se njemu u čast održati pokazna vatrogasna vježba ženske ekipe DVD Gačice te odigrati memorijalna nogometna utakmica između DVD Gačice i Branitelja.

Inicijativu za održavanjem ove manifestacije pokrenulo je DVD Gačice čiji je Dražen bio član prije pogibije, a podržao ju je i zajednički organizirao UDVDR Ogranak Ivanec.

Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Dan sjećanja na Dražena šešeta

Program:

17:00 Odavanje počasti na grobu Dražena Šešeta u Margečanu

17:30 Sveta misa zadušnica u kapelici u Gačicama

Sportsko igralište Gačice

18:30 Himna, odavanje počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i prvom predsjednika RH i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga dr. Franji Tuđmanu

18:35 Sjećanje na Dražena Šešeta (kratka biografija), pozdravni govori domaćina, gostiju i uzvanika

18:45 Pokazna vježba ženske ekipe DVD Gačice

19:15 Nogometna utakmica DVD Gačice – Branitelji

20:00 Zajedničko druženje

Dražen-Šešet

Povezani Članci

Close