Našim krajem

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Diljem Republike Hrvatske, a ponajviše u Gradu Heroju – Vukovaru, hrvatski će branitelji i građani, u danima koji su ispred nas, na različite načine, iskazati poštovanje svima koji su prije 25 godina u Vukovaru, svojim dijelima i životima stvarali Domovinu i branili je od velikosrpskog agresora.

Hrvatski državni sabor je 1999. godine donio Odluku o proglašenju 18. studenog Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, u petak će, 18. studenog Vukovar posjetiti izaslanstvo Varaždinske županije, u čijoj pratnji će biti i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi braniteljskih i stradalničkih udruga – Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, Udruge obitelji zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije, te gotovo svih braniteljskih udruga koje djeluju na županijskom području.

vukovar

Toga će dana u 8.30 sati županijsko izaslanstvo kod groblja tenkova na Trpinjskoj ceste, te u 9.00 sati kod zgrade Borovo Comercea u Borovu Naselju položiti vijence i zapaliti svijeće. Ovaj komemorativni čin upotpuniti će i pripadnici Husarske pukovnije Varaždinske županije, kao i pripadnici Građanske garde iz Varaždina.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, u četvrtak će, 17. studenog, biti obilježen u Varaždinu. Kao i ranijih godina, ispred Gradske vijećnice na Trgu kralja Tomislava u 17 sati održati će se komemorativna svečanost kojom će se upaljenim svijećama ispisati ime VUKOVAR. U polaganju svijeća sudjelovati će predstavnici Varaždinske županije, Grada Varaždina, braniteljskih udruga i djeca varaždinskih osnovnih škola, a da se pridruže pozvani su i građani. Grad Varaždin i Varaždinska županija nabavili su 500 svijeća izrađenih u obliku vukovarskog vodotornja, simbola obrane grada Vukovara, koje će biti podijeljene učenicima i kojima će biti ispisano ime grada-heroja.

Na ovaj će se način svi prisjetiti 18. studenoga 1991. godine i dostojanstveno odati počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

Povezani Članci

Close