Gradovi i OpćineInfoTurizam

DANI HRVATSKOG TURIZMA Trakošćan-Bednja među tri najuspješnije destinacije ruralnog turizma u Hrvatskoj – u probranom društvu Baranje i Otočca

Iako je u konkurenciji triju finalnih destinacija (Bednja – Trakošćan, Baranja i Otočac), pobjednikom proglašena Baranja, sama činjenica da je naš kraj ušao u završnicu izbora za najdestinaciju ruralnog turizma velik je uspjeh

U jakoj konkurenciji brojnih kandidatura od strane predstavnika turističkih klastera iz cijele Hrvatske koji su se javili na natječaj Hrvatske turističke zajednice, turistička destinacija Trakošćan – Bednja ušla je u finale izbora najuspješnije destinacije ruralnog turizma u Hrvatskoj, piše općinski portal Bednja.hr.

Nagrade najuspješnijima dodijelila je Hrvatska turistička zajednica na svečanosti u Vinkovcima, koja je održana u sklopu Dana hrvatskog turizma, velike manifestacije koja se svake godine u drugom mjestu održava u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

U ime Općine Bednja priznanje je primio načelnik Damir Poljak, koji je po funkciji ujedno i predsjednik Turističke zajednice Trakošćan – Bednja.

Inače, na Danima hrvatskog turizma zaslužnim turističkim zajednicama, turističkim destinacijama, hotelskim poduzećima, ustanovama, pojedincima i drugima koji pridonose razvitku turizma u Hrvatskoj podijeljene su brojne nagrade, a zaslužnima su ih uručili državni dužnosnici i predstavnici HTZ-a i HGK-a.

Iako je u konkurenciji triju finalnih destinacija (Bednja – Trakošćan, Baranja i Otočac), pobjednikom proglašena Baranja, sama činjenica da je naš kraj ušao u završnicu izbora za najdestinaciju ruralnog turizma velik je uspjeh i pokazatelj da su na državnoj razini itekako prepoznati domaći turistički kapaciteti.

Inače, u ocjeni i kod obilaska destinacije komisija je prvenstveno vrednovala određene turističke kategorije, kulturne sadržaje, razvitak novih sadržaja, prirodu i okoliš, infrastrukturne projekte i hortikulturu.

S obzirom na to da je Bednji ovo bila dosad prva nominacija na ovoj, najuglednijoj i najvažnijoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj, start među prvih troje i više je nego obećavajući.

Boravak u Slavoniji predstavnici općine Bednja iskoristili su i za posjet Vukovaru.

Tamo su, uoči Dana sjećanja na Vukovar koji ćemo obilježiti sljedećeg mjeseca, obišli Memorijalni centar, Ovčaru, Vodotoranj i druge simbole vukovarske epopeje te odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i svim civilnim žrtvama.

Foto: Bednja.hr

Tags

Povezani Članci

Close