InfoPolitika

Dario Carev: Rad političara treba stalno nadzirati

Nositelj liste koalicije za III. izbornu jedinicu najavljuje digitalizaciju i transparentno upravljanje na svim razinama

Varaždin – Politika se snažno odražava na većinu aspekata naših života, no u Hrvatskoj smo otišli i korak dalje pa političarima dopustili da, štiteći svoje osobne interese,utjecaj razgranaju i na one sfere života građana u kojima za njih nipošto ne bi smjelo biti mjesta.

Kada nisu u službi općeg dobra, utjecaj i moć političara postaju opasni, a rezultat je Hrvatska danas – država premrežena kriminalom i korupcijom na svim razinama, iz koje mladi odlaze da se više nikad ne vrate.

U kojem je trenutku postalo normalno da gradonačelnik upravlja ugostiteljskom tvrtkom ili da župan odlučuje koga zaposliti na poziciji čistačice u bolnici te da pritom oboje prolaze nekažnjeno? To ne smijemo dopuštati. Rad političara treba stalno nadzirati i s tim u skladu poticat ćemo i građane i udruge da prate njihov rad i ukazuju na nepravilnosti.

Protiv korupcije borit ćemo se i transparentnim upravljanjem na svim razinama, što ćemo postići digitalizacijom društva, u kojoj će građani biti aktivni sudionici u procesima odlučivanja. Svi važni podaci bit će im dostupni na brz i jednostavan način. Svaka potrošena lipa, svi planovi i sve odluke bit će javno dostupni svima, i to izravno,da bi u svakom trenutku znali kako se troši njihov novac.

Dario Carev

Digitalizacijom ćemo ujedno značajno ubrzati rad uprave, smanjiti birokratizaciju i povećati učinkovitost. Da nas birokrati bespotrebno vuku za nos i da proces uvođenja digitalizacije nije tehnološki fenomen kojeg je teško realizirati imali smo priliku vidjeti tijekom pandemijekoronavirusa. Ona nam je vrlo jasno pokazala da se dostupnost usluga može brzo, jednostavno i značajno unaprijediti ukidanjem bespotrebne papirologije i uvođenjem digitalne komunikacije.

Na listama naše koalicije nalaze se ljudi koji su sve ove promjene već ostvarili u svojim lokalnim sredinama pa nam znanja, iskustva i volje ne nedostaje. Nedostaje nam samo prilika da građanima i na nacionalnoj razini pokažemo kako pošteni političari koji opće dobro stavljaju na prvo i jedino mjesto nisu urbana legenda te da Hrvatska može postati moderna, uspješna i transparentna zemlja.

Nadamo se da ćemo je njihovim povjerenjem dobiti na ovim parlamentarnim izborima.

Tags

Povezani Članci

Close