InfoZdravlje

DJEČJI VRTIĆ IVANČICE Dan oralnog zdravlja – priča o Zuboljku i Zububi

Na ovu priču odlično su se nadovezala djeca iz dramske skupine OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji su izveli igrokaz pod nazivom „Šubi dubi dubi“

Ivanec – Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 20. ožujka, i ove je godine ivanečki Dječji vrtić Ivančice postao prava mala stomatološka ordinacija, piše Ivanec.hr

Vrtić je posjetila dr. dentalne medicine Andreja Jagetić koja je djeci pokazala kako se pravilno peru zubi te im ispričala poučnu priču o „Zuboljku i Zububi“.

Priča govori o zdravim bijelim zubima koje njihov vlasnik nije redovito prao pa su se javili zubobolja i karijes.

I kako to već obično biva u pričama, sve se sretno završi nakon što se zubi operu četkicom i pastom.

Na ovu priču odlično su se nadovezala djeca iz dramske skupine OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji su izveli igrokaz pod nazivom „Šubi dubi dubi“.

Kako bi djecu što više senzibilizirale za ovu tematiku, odgajateljice su djeci nekoliko dana prije čitale poučne slikovnice i priče o zubima, a mališani su i bojali prikladne bojanke, promatrali svoje zubiće, dok je skupina „Cvjetića“ izradila maketu zubi i četkice te se pritom odlično zabavila i puno toga i naučila.

Na kraju predavanja sva su djeca željela nešto pitati, pa su tako sve ruke bile u zraku dok su nestrpljivo čekala da ih doktorica prozove.

Naučili su koja je hrana dobra, a koja loša za njihove zube teodlučili da će od sad redovito prati svoje zubiće.

Foto: Ivanec.hr

 

Tags

Povezani Članci

Close