Sport

Dominik Božak u slovenskom prvoligašu Zavrču

 

LEPOGLAVA – Nekadašnji igrač Lepoglave i Ivančice Dominik Božak potpisao je ugovor sa NK Zavrč, članom Prve Slovenske nogometne lige. Božak je svoje prve nogometne korake napravio u NK Lepoglava, a igračku zrelost dostigao tijekom dvogodišnjeg boravka u Ivančici, kada je bio jedan od najboljih igrača kluba i lige, te najbolji strijelac Ivančice u sezonama 2011/12 i 2012/13 u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever.

 

Još tijekom igranja za Ivančicu, za Dominika su bili zainteresirani brojni klubovi, a prelaskom u ponajbolju slovensku momčad potvrđen je njegov talent i igračka kvaliteta, koji ga svrstavaju među najbolje nogometaše našeg kraja zadnjeg desetljeća. Prije prelaska u Zavrč, Božak je, nakon raspada seniorske momčadi Ivančice, polusezonu proveo u graničnom slovenskom mjestu Leskovec, igrajući za tamošnjeg lokalnog ligaša.

 

Spomenimo da je NK Zavrč trenutno trećeplasirana momčad Prve slovenske nogometne lige sa  36 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Koper, a vodeći Maribor ima 38 bodova. U Zavrču će se Dominik pridružiti velikoj koloniji hrvatskih igrača, uglavnom bivših članova naših prvoligaških klubova, poput Nikole Šafarića, Josipa Golubara, Dine Kresingera, Matije Smrekara, Marka Roga ili Matije Kovačića.

 

Proljetni dio prvenstva počinje 8. ožujka, kada NK Zavrč odlazi na gostovanje kod momčadi Triglava, koji se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene tablice, a zatim 15. ožujka igra u Zavrču sa ND Goricom.

 

Foto: Arhiva

Povezani Članci

Close