InfoIzdvojenoUdruge

DOMOVINSKI RAT 13. memorijalni turnir sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića održat će se 24. i 25. kolovoza u Kamenici, Jerovcu i Žarovnici

Stjepan Vusić poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki su ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih terorista na farmi Ovčara kod Vukovara.

Dvodnevnom manifestacijom koja će se održati u petak i subotu, 24. i 25. kolovoza (petak i subota) braniteljske udruge Grada Ivanca i Lepoglave obilježit će sjećanje na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića.

Potvrđeno je to u Žarovnici na sastanku Organizacijskog odbora za provedbu ovog memorijala na kojemu je donešen i preliminarni prijedlog protokola.

Manifestacija se tradicionalno održava u dane blagdana svetog Bartola, zaštitnika župe Kamenica, te će tako biti i ove godine.

Započet će u petak, 24. kolovoza u 10 sati, jutarnjom procesijom, odavanjem počasti kod spomen obilježja u Kamenici, te Svetom misom.

Nastavit će se u 17 sati na groblju u Kamenici, gdje će se polaganjem buketa i paljenjem svijeća na njihovim posljednjim počivalištima poginulim hrvatskih braniteljima odati dužna počast.

Također u 17 sati u tradicionalnom nogometnom susretu djece u Jerovcu će se sučeliti mlade nade Ivančice i Lepoglave.

Potom će u 18 sati, isto na igralištu u Jerovcu, biti upriličena svečanost otvaranja memorijalnog turnira, pa potom održati ždrijebanje parova, te njegov početak, nakon čega će uslijediti njegov početak te druženje s obiteljima poginulih branitelja, uzvanicima i gostima.

Drugi dan, u subotu, 25. kolovoza, memorijal se održava na igralištu u Žarovnici, a započet će u 17 sati revijalnim programom, seniorski turnir nastavlja se u 18 sati, a prije same njegove završnice predviđen je također kratki revijalni program.

Podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 22 sata.

Kotizacije na turniru nema, pobjedniku će pripasti prijelazni i pokal u trajno vlasništvo, drugo i trećeplasirani timovi osvajaju pokale, a nagrade će biti uručene i najboljem strijelcu i golmanu.

Za sve sudionike i posjetitelje turnira bit će osiguran besplatni obrok.

Slijedeći sastanak organizacijskog odbora održat će se 1. kolovoza u Jerovcu, a na njemu će se analizirati provedene aktivnosti te u slučaju potrebe dodatno usaglasiti finalni detalji protokola.

Turnir organiziraju i provode Hrvatski časnički zbor Ivanec, HVIDR-a Ivanec, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz pomoć Mjesnih odbora Žarovnica i Jerovec, DŠR Žarovnica i župa Kamenica.

Pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, te gradovi Ivanec i Lepoglava, a pomoći će i sponzori i donatori.

Stjepan Vusić poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara.

Tomo Jambor i Josip Kapustić, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki su ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih terorista na farmi Ovčara kod Vukovara.

 

Povezani Članci

Close