InfoIzdvojenoOstalo

Domovinski rat: 25. Hodočašće Hrvatske vojske u Svetište Majke Božje Bistričke – 1. listopad 2017

Marija Bistrica – Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, organizira 25. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke, koje će se u Mariji Bistrici održati u nedjelju, 1. listopada 2017. godine.

S obzirom na ograničeni broj hodočasnika, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji s područja bivše Općine Ivanec, kao i Varaždinske županije, svoje sudjelovanje na hodočašću trebaju prijaviti braniteljskim udrugama koje djeluju na njihovom području.

Prema predviđenom programu, dolazak pješačkog ešalona, svečanog i počasnog dijela, na otvoreni prostor crkve „Blaženi Alojzije Stepinac“ predviđen je u 9:45 sati, ulazak stjegonoša na isti prostor u 10 sati, a početak euharistijskog slavlja, koje će predvoditi i na kojem će propovijedati zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 10:15 sati.

Također, od 8 do 9:45 sati na otvorenom dijelu prostora crkve „Blaženi Alojzije Stepinac“, ispovijedat će vojni i policijski kapelani.

U 15 sati započet će pobožnost Križnoga puta na bistričkoj Kalvariji koju će predvoditi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

Nositelj aktivnosti organizacije hodočašća u županijama i Gradu Zagrebu je Područna jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja, odnosno djelatnik Ministarstva u centru za psihosocijalnu pomoć u županiji u kojoj nije ustrojena Područna jedinica.

Foto: Arhiva organizatora

Povezani Članci

Close