InfoIzdvojenoUdruge

DOMOVINSKI RAT Izaslanstvo predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Krapini

Boravak u Krapini ivanečki su dragovoljci iskoristili kako bi s kolegama iz Udruge veterana Grom usaglasili finalne detalje skorog obilježavanja sjećanja na Dražena Šešeta u Gačicama, te dogovorili suradnju i na nekim drugim projektima

Krapina – Na poziv kolega iz udruge veterana 2. Gardijske brigade ‘Grom’ izaslanstvo predsjedništva ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata sudjelovalo je u Krapini na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. godišnjice vojno – redarstvene akcije Oluja.

U prvom dijelu programa na Gradskom groblju u Krapini odana je počast stradalima, potom su posjetitelji mogli razgledati naoružanje i opremu Hrvatske vojske uz stručno vodstvo te pokaznu vježbu.

Potom je služena sveta misa nakon koje je održan mimohod od crkve do Starog grada Krapina, gdje je bila centralna svečanost.

Okupljenima se najprije, u ime organizatora, obratio Zvonimir Kantolić, predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade ‘Grom’ Krapinsko – zagorske županije.

Pozdravne riječi uputili su još i Žarko Miholić, ratni zapovjednik 103. Brigade HV, pa krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, umirovljeni general Darko Rukavina, prvi zapovjednik ‘Tigrova’,  zamjenik župana krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, te Ivan Krupec, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Svi su oni naglasili ključnu ulogu hrvatskih branitelja, posebice onih koji su poginuli, u stvaranju suverene i neovisne Republike Hrvatske, uz nemjerljiv doprinos tadašnjeg vodstva, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i glavnog stratega najvećih pobjeda u Domovinskom ratu generala Janka Bobetka.

Po završetku službenog dijela okupljeni su nastavili s neformalnim druženjem na prostoru starog grada Krapina.

Boravak u Krapini ivanečki su dragovoljci iskoristili kako bi s kolegama iz Udruge veterana Grom usaglasili finalne detalje skorog obilježavanja sjećanja na Dražena Šešeta u Gačicama, te dogovorili suradnju i na nekim drugim projektima.

Podsjećamo, dio hrvatskih branitelja s područja Grada Ivanca bilo je pripadnikom ‘Gromova’, a dvojicu su poginula – Željko Putar Grdak i Dražen Šešet.

Uz predstavnike brojnih udruga na obilježavanju su sudjelovali i iz Udruge veterana 7. GBR Puma predvođenih predsjednikom Robertom Pujom.

Događaj su organizirale Udruge ratnih veterana Gromovi, Tigrovi i Pume Krapinsko – zagorske županije, a održao se pod pokroviteljstvom Grada Krapine, Krapinsko – zagorske županije te uz potporu Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja.

A na našem području tijekom narednih dana na više će se lokacija obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Video Krapina:

https://www.instagram.com/p/Bl-7-6pg91T/

Tako će večeras u 19:30 sati na višnjičkom groblju biti odana počast poginulom hrvatskom branitelju Stjepanu Križancu, a njemu u čast sutra i prekosutra igrat će se tradicionalni memorijalni turnir.

U subotu ujutro će se počast stradalima odati najprije kod spomen obilježja u Ivancu, potom i na ivanečkom groblju, u nedjelju na groblju u Lepoglavi, nakon čega će se u organizaciji Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava održati svečani mimohod do crkve Majke Božje Snježne u Žarovnici, a nakon Svete mise hrvatski branitelji svoj će dan nastaviti slaviti u restoranu Jak u Žarovnici.

Bogat program u Maruševcu u nedjelju priprema UDVDR Ogranak Maruševec, tijekom kojega će se od 7:30 sati nadalje služiti sveta misa, pa nakon mimohoda odati počast kod spomen obilježja, a kod i u općinskoj zgradi moći će se pogledati izložba, te dokumentarni film o Oluji.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close