Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

Domovinski rat: Izložba “Mladen Genc – ratni fotozapisi” u holu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu do 13. rujna, nakon toga u Trakošćanu, pa u Ivancu …

Novi Marof –  U holu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof, Grada Novog Marofa i Državnog arhiva Varaždin, otvorena je izložba fotografija “Mladen Genc – ratni fotozapisi”.

Uz brojne goste i uzvanike, otvaranju su nazočili i ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu, Damir Hrelja, zatim velečasni Josip Pavlek, trenutno župnik u Remetincu, koji je ratnih dana često bio s hrvatskim braniteljima na prvim linijama bojišta, pa gradioonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, a izložbu je otvorio državni tajnik u Ministarstvu obrane, Zdravko Jakop.

Izložba je nastavak aktivnosti Državnog arhiva u Varaždinu na prikupljanju i prezentaciji arhivskog gradiva o Domovinskom ratu te je, nakon varaždinske Palače Herzer, Dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću te Galerije “Oluja 95.” na Kninskoj tvrđavi za Dan Domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja, postavljena i u Novom Marofu.

U Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu izložba se može razgledati do 13. rujna, nakon čega će u listopadu biti postavljena u dvorcu Trakošćan.

Također, u tijeku su pripreme za postav izložbe u Ivancu, čije je otvaranje u planu za sredinu studenog.

Foto: Facebook Mladen Genc

Povezani Članci

Close