InfoIzdvojenoUdruge

Domovinski rat: Primorsko – goranska županija pobjednik 22. državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske ‘Čakovec 2017’

Čakovec – Svečanim mimohodom, koji je krenuo od Sportsko – rekreacijskog centra Mladost, kretao se ulicama Čakovca do Trga Republike, započelo je 22. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske ‘Čakovec 2017’.

Hrvatske branitelje je putem pratio Gradski puhački orkestra Čakovec, a pred svečanom binom nastupile su “Čakovečke mažoretkinje”.

Na čakovečkom Trgu Republike,dobrodošlicu je poželio Stjepan Horvat, predsjednik UDVDR RH Međimurske županije, te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Đuro Dečak.

Dečak je rekao, uz ostalo, da su sportski susreti braniteljski način proslave pobjede u Domovinskom ratu – „Započeli smo prije 22 godine upravo ovdje, u Čakovcu, svake godine bili u drugoj županiji i u Gradu Zagrebu i sada se ponovno vratili u Međimurje“.

Pohvalivši odličan prijem u Međimurju, prisjetio se kako su Međimurci u novijoj povijesti mnogo puta dokazali visoku razinu nacionalne svijesti, posebno naglasivši kako su 1991. stali pred tenkove u Murskom Središću i nisu dozvolili napad na Sloveniju te time dokazali veliko herojstvo, koje je za anale hrvatske povijesti.

Ministar hrvatskih branitelja branitelja Tomo Medved zahvalio se Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na organiziranju natjecanja rekavši kako je “prekrasno na jednom mjestu vidjeti ovoliki broj hrvatskih branitelja”.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je ponosan što je preko tisuću hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske došlo na ovo natjecanje.

Potom je upriličeno polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima i Spomen – zida međimurskim braniteljima u Čakovcu, a gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač i međimurski župan Matija Posavec, u dvorani Scheier priredili su svečani prijem.

Nakon svečanog, započeo je natjecateljski dio, koji se odvijao u osam sportova; mali nogomet, potezanje užeta, streljaštvo, kuglanje, šah, bočanje, stolni tenis i pikado, a drugi puta su se u malonogometnom turniru, ogledali ekipe djece hrvatskih branitelja.

U ukupnom poretku, prvo mjesto osvojila je ekipa Primorsko goranske županije sa 106 bodova i na taj način obranila prošlogodišnju titulu pobjednika, drugo mjesto sa samo bodom manje, 105, osvojila je Karlovačka županija, treća je sa 102 boda bila Zagrebačka županija.

Četvrto mjesto pripalo je Bjelovarsko – bilogorskoj županiji sa 97, peta je bila Varaždinska županija sa 94, uz prvo mjesto u stolnom tenisu i treće na malonogometnom turniru djece hrvatskih branitelja, dok je domaćin natjecanja, Međimurska županija, u konkurenciji 21 ekipe, osvojio deveto mjesto sa 90 bodova.

Završno druženje sudionika sportskih susreta održano je u dvorani MESAP u Nedelišću, gdje su uručene nagrade.

Povezani Članci

Close