InfoUdruge

DOMOVINSKI RAT Sveta misa u kapelici Sv. Juraja u vojarni 7. gardijske brigade, „Puma“ u Varaždinu u spomen na poginule i nestale pripadnike brigade – četvrtak, 17. listopada

S područja bivše Općine Ivanec, kao pripadnici 5. Bojne Tigrova i 7. GBR Puma Puma poginuli su Stjepan Magaš iz Prigorca, Vlado Škalac iz Muričevca, Krešo Šmintić iz Cvetlina, Stjepan Križanec iz Višnjice, ze Romano Ribić iz Ivanca

Varaždin – U kapelici Sv. Juraja u vojarni 7. gardijske brigade, „Puma“ u Varaždinu, u četvrtak, 17. listopada s početkom u 10 sati služit će se Sveta misa za 91 poginulog i jednog nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, koji su položili živote na oltar Domovine.

Sveta misa će se održati povodom završetka borbenih djelovanja i povratka 7. gardijske brigade „Puma“ iz Domovinskog rata u listopadu 1995., predvodit će je vojni i policijski kapelan vlč. Ivica Horvat, a na nju su pozvane obitelji poginulih i nestalih pripadnika Puma, članovi Udruge veterana i ratni pripadnici 7. Gardijske brigade, hrvatski branitelji i svi koji to žele.

S područja bivše Općine Ivanec, kao pripadnici 5. Bojne Tigrova i 7. GBR Puma Puma poginuli su Josip Magaš iz Prigorca, Vlado Škalac iz Muričevca, Krešo Šmintić iz Cvetlina, Stjepan Križanec iz Višnjice, ze Romano Ribić iz Ivanca.

A po završetku Svete mise, s početkom u 11 sati, u Memorijalnom centru hrvatskih branitelja koji se također nalazi u vojarni 7. gardijske brigade, „Puma“ u Varaždinu, održat će se Izvanredna izborna skuština Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“.

Izvanredna Skupština održat će se zbog iznenadne smrti dosadašnjeg tajnika Udruge Igora Tkaleca, koji je preminuo 17. rujna.

Tags

Povezani Članci

Close