IzdvojenoNašim krajemObrazovanjeVijesti

DONJA VOĆA Radionica na temu “Zidnjaci” – tradicijske ukrasne zidne kuhinjske krpe s vezenim porukama

Analizirali su se stari natpisi sa Zidnjaka, osmislili suvremeni natpisi, te prenosili na platno s ukrasima

Donja Voća – U sklopu projekta “D)oživi folklor na drukčiji način” Centar tradicijske kulture Varaždin održao je s učenicima osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći radionicu na temu “Zidnjaci”.

Polaznici radionice učili o tradicionalnim ukrasnim zidnim kuhinjskim krpama s vezenim porukama, Zidnjacima, analizirali stare natpise sa zidnjaka, osmislili suvremene natpise, te ih prenijeli na platno s ukrasima.

Voditeljica radionice je Juliette Janušić.

Riječ je o kreativnom projektu s osnovnim ciljem unaprjeđenja raznolikosti izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja /neformalnog obrazovanja i organiziranog korištenja slobodnog vremena za djecu iz Varaždinske županije u suradnji s osnovnim školama Varaždinske županije.

Ovogodišnji partneri na projektu su udruga Svima, VI. Osnovna škola Varaždin, Osnovna škola grofa Janka Draškovića iz Klenovnika i Osnovna škola Donja Voća.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju rezultata natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Foto: Centar tradicijske kulture Varaždin

Tags

Povezani Članci

Close