Kultura

Draga domaća rieč 2012

IVANEC – Mjesec dana ranije nego što je to bilo prethodnih godina, Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec u Ivancu objavila je, povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava u listopadu, 32. kajkavski književni natječaj Draga domača rieč. Na njemu mogu sudjelovati autori koji su zavičajnošću, življenjem ili radom povezani sa ivanečkim krajem, a teme su slobodne.

 

Već objavljeni ili nagrađivani radovi, kao i oni s kojima autor sudjeluje na nekom drugom natječaju, neće se uzimati u obzir. Učenicima Osnovnih škola preporučeno je da radove šalju zajedno posredstvom škola, a stručno prosudbeno povjerenstvo ocjenjivat će ih odvojeno od ostvarenja drugih autora.

 

Radovi se pod šifrom šalju Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklecu do 30 rujna, i to u tri primjerka, označeni šifrom s njenim rješenjem u zatvorenoj omotnici, te autorovom adresom i telefonskim brojem.

 

Odabrani i nagrađeni radovi bit će tiskani u zborniku Draga domača rieč te predstavljeni na javnoj priredbi 9. studenog, kada će biti proglašeni i nagrađeni autori najboljih ostvarenja iz svake žanrovske i dobne skupine.

Povezani Članci

Close