InfoUdruge

DRAGOVOLJCI I VETERANI Osijek ugostio oko 1200 hrvatskih branitelja na 24. državnim športskim igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Varaždinska županija ukupno bila 13. u konkurenciji 20 momčadi, s najboljim ostvarenjem u boćanju, gdje je osvojeno drugo mjesto

Osijek je proteklog vikenda ugostio sudionike 24. državnih športskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske „Osijek 2019“.

Foto: Osijek.hr

Na svečanom otvorenju manifestacije, na Trgu Ante Starčevića, sve sudionike i uzvanike pozdravio je, među ostalima, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Đuro Dečak.

Obratili su se i predsjednik Osječko-baranjske podružnice Zdenko Kraljik, potom predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega, a natjecanje, koje se održava od 1996. Godine, svečano je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Foto: Osijek.hr

Športske igre, čiji je domaćin bila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Osječko-baranjske županije i osječki ogranak UDVDR-a i, okupile su oko tisuću hrvatskih branitelja iz svih županija koji su se natjecali u 8 športsko-rekreativnih disciplina – boćanju, pikadu, kuglanju, šahu, malom nogometu, streljaštvu, potezanju konopa i stolnom tenisu.

Pobjednik natjecanja je UDVDR Osječko-baranjske županije, drugo mjesto pripalo je Zagrebačkoj, treće Karlovačkoj, dok je Varaždinska županija ukupno bila 13. u konkurenciji 20 momčadi, s najboljim ostarenjem u stolnom tenisu, gdje je osvojeno drugo mjesto.

Spomenimo da su kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu Slobode u Osijeku sudionici 24. Državnih športskih igara polaganjem vijenaca odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu, a Osječko-baranjska županija i Grad Osijek zajednički su organizirali i prijam za članove Središnjeg odbora UDVDR RH.

Foto: UDVDR Maruševec i Osijek.hr

Tags

Povezani Članci

Close