InfoZabava

DRAVA JUMP Cjelodnevno druženje na predjelu Cirkovečka na Dravi – evo programa

Drava Jump dio je međunarodne manifestacije koja se pod nazivom „Big Jump“ održava u brojnim europskim državama

U nedjelju, 14. srpnja na predjelu Cirkovečka na Dravi održat će se cjelodnevna manifestacija pod nazivom Drava Jump, koju već petu godinu zaredom organizira Rafting klub Matis uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina.

Drava Jump dio je međunarodne manifestacije koja se pod nazivom „Big Jump“ održava u brojnim europskim državama, a čiji je cilj upozoriti na važnost očuvanja rijeka.

TZGV se pak ovom manifestacijom, treću godinu zaredom, uključuje u Drava festival, kojeg koordinira slovenska Skupina za Dravu, a koji je pokrenut prije 4 godine u Sloveniji s ciljem približavanja rijeke Drave lokalnom stanovništvu, podizanja svijesti o zdravom i kvalitetnom životnom okolišu kojeg rijeka Drava pruža te o važnosti njegovog očuvanja.

Ovogodišnji 4. Drava Festivala započeo je u Sloveniji 18.5. i trajat će sve do 14.7. kada će završnica biti održana upravo u Varaždinu, i to kao jedinom predstavniku s hrvatskog područja.

Zovu je „europska Amazona, „slatkovodni biser Europe“, „zlatonosna rijeka“ – a sve je to naša Drava! Ali koliko zapravo znamo o našoj rijeci? O njenim navikama i njenim stanovnicima, o njezinom značaju za život svih nas koji uz nju stanujemo? Kako bismo je što bolje upoznali i još više zavoljeli, najbolje da u nju – uskočimo!

U sklopu Drava Jumpa posjetitelje u nedjelju, 14. srpnja na Dravi očekuju brojne zanimljive i kreativne radionice, igre na i uz vodu, za velike i male. Oni najodvažniji i najveseliji okrunit će susret uz veliki pljusak – zajedničkim skokom u Dravu.

Cjelodnevno druženje počinje biciklijadom “Ručnikom oko vrata”, sa Stančićevog trga u 9 sati pod motom “Od grada baroka do staroga toka”, te zajedničkim odlaskom do Cirkovečke.

Za dobru zabavu na Dravi pobrinut će se voditelj Frano Ridjan  i DJ Poncije, uz ponudu hrane i pića.

Svi zainteresirani koji žele sudjelovati u igrama na i u vodi (Sup river challenge-u, Drava Rafting challenge-u i Drava games challenge-u) četveročlane ekipe mogu prijaviti na mail: raftingklubmatis@gmail.com.

9:00  – biciklijada „Ručnikom oko vrata“ iz centra grada do kupališta „Cirkovečka“

„Od grada baroka, do staroga toka““

10:00 – dječje kreative radionice

10:00 –  Drava rafting challenge

13:00  – Sup river challenge

15:00 – Big JUMP

14:00 – Drava games challenge

Glazba :  Poncije #pncj

Voditelj programa: Frano Ridjan

Igraonica: WWF

Dobrodošli na Drava Jump!

Young men jumping into the sea, low angle view

Tags

Povezani Članci

Close