InfoNašim krajemZabava

DRUGAČIJI ADVENT Advent u Trakošćanu proširuje ponudu – već od subote dodatni sadržaji

Od ove subote u program se uključuju i Trakošćanski streličari sa svojim aktivnostima

Trakošćan – Premda je takvo nešto bilo planirano tek za iduću godinu, zbog iskazane želje posjetitelja, program ”Drugačijeg adventa – Adventa u Trakošćanu“, već od subote, 7.12., dodatno obogaćuje svoju ponudu i produžuje trajanje događanja do 20:00 sati.

Uz već standardne sadržaje i ponude iz prvog vikenda (vožnja kočijom do dvorca, najam krinolina i odora u dvorcu, Adventski sajam, pripremu ”biciklina” u dvorskoj kuhinji, nastupi KUD-ova u dvorcu, prigodna gastronomska ponuda), od ove subote u program se uključuju i Trakošćanski streličari sa svojim aktivnostima.

Također, u sklopu programa u dvorcu, uz kupljenu ulaznicu za dvorac, posjetiteljima se kao dodatna vrijednost nude besplatna animacijska radionica ”Čaj s groficom”, namijenjena djeci od otprilike 5 do 10 godina, budućim ”princezama i prinčevima”, kroz koju će ona moći naučiti plesne korake, manire ponašanja, slušati o načinu življenja u Trakošćanu 19. stoljeća, a sve kroz program prilagođen njihovu uzrastu u trajanju od sat vremena.

Počeci ”Čaja s groficom” su u 16 i 18 sati.

U isto to vrijeme, roditeljima i svima ostalim zainteresiranima nudi se besplatna mogućnost ”grofovskog” stručnog kostimiranog muzejskog vođenja kroz dvorac, uz kupljenu ulaznicu za muzej.

Naravno, i sami gosti se mogu kostimirati uz prisutnu ponudu najma krinolina, haljina, ili časničkih odora.

Cijelo popodne, od 15 do 19 sati, u ”punom pogonu” bit će i dvorska kuhinja, tako da će svaki posjetitelj dvorca obilazak završiti besplatnim kušanjem tradicijskih pogača bednjanskog kraja.

U 17 sati početak je i koncerta podno dvorca, kod terase Bistroa, na kojem također nitko neće ostati ni gladan ni žedan: prigodna adventska gastronomska ponuda hotela Trakošćan nudi kobasice i hrenovke u pecivu, grah s kobasicom, hamburgere, ćevapčiće u lepinji, fritule, palačinke sa čokoladom, štrukle, cvetlinsku gibanicu, punjene klipiće, crno i bijelo kuhano vino, čaj

Novost je da su izrađene i posebno dizajnirane čaše za kuhano vino koje će svaki posjetitelj moći, uz kupljeno kuhano vino, zadržati kao uspomenu na prvi Advent u Trakošćanu.

Svaki gost hotela, bistroa ili dvorca od ovog vikenda dobiva i tzv. ”adventsku putovnicu”: skupite 8 žigova na odabranim lokacijama Adventa u Trakošćanu i pokupite slatku nagradu u hotelu Trakošćan.

A nakon 20 sati, zainteresirani mogu preseliti i ”preko puta”, u hotel Trakošćan, te uz nastup benda svake subote  nastaviti adventsko veselje do kasno u noć, uz prekrasnu i posebnu sliku dvorca Trakošćana osvijetljenog i okupanog svjetlima reflektora u adventskoj noći.

Advent u Trakošćanu- drugačiji Advent!

Tags

Povezani Članci

Close